Este sănătos să îți bei cafeaua cu lapte? Adevărul despre această combinație!

Dacă preferi să bei îți cafeaua cu lapte, avem vești bune pentru tine! S-a demonstrat că această combinație este sănătoasă și aduce beneficii pentru sănătate, în ciuda faptului că multe persoane credeau până acum că laptele poate fi nociv pentru organism. Dar iată ce spun studiile și specialiștii în nutriție! 

image

Cafeaua este una dintre cele mai populare și îndrăgite băuturi din lume. Mai mult decât atât, cafeaua este și extrem de sănătoasă, deoarece este bogată în antioxidanți, substanțe care reduc inflamațiile din organism și, prin urmare, scad riscul de îmbolnăvire. Dar ce se întâmplă dacă obișnuiești să îți bei cafeaua în combinație cu lapte? Mai beneficiezi de același efect, dat fiind faptul că multe voci spun că laptele ar fi nociv? Ei bine, specialiștii te liniștesc și îți dau vești bune! 

Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea 

Laptele provoacă inflamație? Ce răspunde dieteticianul  

În timp ce unele persoane se feresc să consume lactate de teamă că acestea vor provoca inflamații în corp, dieteticianul Amy Goodson demontează, pentru „Reader's Digest”, acest mit și recomandă consumul lapte.

Specialista în nutriție subliniază că laptele este o sursă bună de proteine, hidratează organismul și trebuie să facă parte dintr-o dietă echilibrată. Ea și-a motivat convingerea prin menționarea a unui studiu din anul 2020, ce a fost publicat în „Jurnalul Colegiului American de Nutriție”. Pe scurt, cercetarea arată că produsele lactate au efecte neutre, dar și benefice asupra inflamațiilor.

Citește și: Cu lapte, neagră sau instant? Felul de cafea preferat spune multe despre personalitatea ta 

De asemenea, un studiu realizat recent a arătat că adăugarea laptelui în cafea este o acțiune benefică, așa că nu ai de ce să îți faci griji! Concret, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au analizat modul în care polifenolii (antioxidanții) se comportă în organism când sunt amestecați cu anumiți aminoacizi din lapte. Specialiștii au constatat că această combinație protejează organismul de inflamația dăunătoare, motiv pentru care o recomandă în dieta antiinflamatoare

INFO: În dieta antiinflamatoare, pe lângă cafeaua cu lapte, nutriționista Amy Goodson îți recomandă consumul de: nuci, roșii, mere, fructe de pădure, leguminoase, pește și legume cu fructe verzi. 

Sursă foto: Shutterstock