Cât este de sănătos să bei zilnic apă minerală carbogazoasă

Aportul adecvat de lichide este important pentru buna funcționare a organismului, dar te-ai întrebat ce se poate întâmpla dacă consumi zilnic apă minerală carbogazoasă? Iată care este părerea specialistului! 

image

Tot ce consumăm are un impact major asupra stării noastre de sănătate. Când vine vorba despre hidratare, apa minerală plată este băutura care contribuie la menținerea unui nivel adecvat de hidratare în organism, susține digestia și, în funcție de marca achiziționată, îi asigură organismului aportul necesar de minerale. Până acum, numai de bine! Însă ce se poate întâmpla în organism dacă obișnuiești să consumi zilnic apă minerală carbogazoasă? 

Citește și: Ce se poate întâmpla dacă bei apă din același pahar, mai multe zile la rând, fără să îl speli 

Este sănătoasă apa minerală carbogazoasă? 

Apa minerală carbogazoasă poate fi o alegere sănătoasă, deoarece te hidratează, te ajută să ai mai multă energie, să scapi de constipație, de durerile de cap și previne pielea uscată. Totuși, dacă bei apă minerală carbogazoasă zilnic și dorești să te asiguri că îți atingi toate obiectivele legate de sănătate, dieteticianul te sfătuiește să verifici eticheta produsului pe care îl consumi. 

Specialistul în nutriție, Kristen Jackson, îți recomandă să eviți mărcile care conțin zahăr, alcool și îndulcitori, precum maltitol sau sorbitol, deoarece pot provoca neplăceri, precum balonare și diaree.

În plus, nutriționistul spune că apa carbogazoasă nu trebuie să fie principala formă de hidratare, ci este necesar să fie consumată alternativ cu apa minerală plată, iar astfel eviți să te confrunți cu eructații. „Dacă nu îți place gustul apei plate, adaugă fructe, legume sau ierburi în ea, cum ar fi: o felie de lămâie, o felie de portocală sau câteva felii de castraveți”, recomandă specialistul.

De asemenea, ca să nu te confrunți cu probleme digestive, specialistul în nutriție îți recomandă să eviți să asociezi apa minerală carbogazoasă cu alimente precum: fasole, linte, mazăre, varză, ceapă, broccoli, conopidă și cereale integrale. 

Citește și: Modalități surprinzătoare de a te menține hidratată pe timpul verii 

Ce se poate întâmpla dacă o consumi în exces

Este important să consumi apă carbogazoasă cu măsură. În caz contrar, dantura ta poate să aibă de suferit, spune nutriționistul Kristen Jackson. Apa carbogazoasă este ușor acidă și poate duce la descompunerea smalțului dentar, așa că dacă observi mici modificări la nivelul danturii, încearcă să reduci aportul. 

Sursă foto: Shutterstock