Ce se întâmplă dacă bei apă din același pahar, mai multe zile la rând, fără să îl speli

Dacă ți s-a întâmplat să bei apă din același pahar, mai multe zile la rând, fără să îl speli, medicii te sfătuiesc să eviți să o mai faci. Iată de ce! 

image

Hidratarea este vitală pentru organism! Depindem de apă pentru a putea supraviețui, pentru ca organismul să funcționeze corespunzător și pentru a ne menține sănătatea. În același timp, ca să fim sănătoși, este necesar să fim atenți la calitatea apei pe care o consumăm, dar și la recipientele din care o bem, deoarece există riscul să ne îmbolnăvim din neatenție. 

De ce este necesar să speli paharul din care bei apă după fiecare utilizare

Citește și: Este sănătos să bei sau să folosești la gătit apă de ploaie? 

Fie că folosești un pahar din sticlă sau din plastic, specialiștii în sănătate spun că este absolut necesar să speli recipientul după fiecare utilizare. De exemplu, dacă vei folosi același pahar timp de o săptămână, fără să îl speli, acesta va deveni un mediu ideal pentru creșterea și înmulțirea bacteriilor.

Medicul Dung Trinh explică pentru „Best Life‟: „Chiar dacă vei umple același pahar cu apă proaspătă, bacteria se va înmulți și va deveni periculoasă‟, spune specialistul, specificând că bacteriile pot forma o colonie, numită „biofilm‟: „În lipsa igienei corespunzătoare, bacteriile se reproduc și se extind, iar noi ne expunem la microbi‟. 

Cum speli corect recipientul din care bei apă

Cel mai bine este să speli recipientele pe care le folosești după fiecare utilizare cu apă și cu detergent de vase, nu doar să le clătești cu apă curată: „Ca să previi acumulările de bacterii, cel mai important este să speli corect recipientul pe care îl folosești. Adică cu apă și cu detergent”, recomandă specialistul Peter Michael. 

Citește și: E bine să bei apă cu clorofilă? Adevărul despre una dintre cele mai populare tendințe de pe TikTok 

Cum poți păstra apa proaspătă timp îndelungat 

Pentru siguranța ta, păstrează apa pe care o bei în sticle închise cu dop. Astfel, eviți expunerea apei la praf: „Paharul cu apă poate fi expus bacteriilor din aer și particulelor de praf. Din acest motiv, este ideal să ții apa în sticle închise cu capac‟. În plus, indiferent de recipientul pe care îl folosești, pentru siguranța ta, nu uita să îl completezi zilnic cu apă proaspătă: „Bacteriile pot să crească și în apă, dacă aceasta nu este schimbată des‟, avertizează specialistul Devin Stone pentru aceeași sursă. 

Sursă foto: Shutterstock