Ce tulburări poate să ascundă vorbitul în exces

Când ne interesează un anumit subiect, suntem tentați să vorbim mai mult decât de obicei. Dar știai că vorbitul excesiv poate fi și un semn al unor probleme de sănătate? 

image

Persoanele care vorbesc mult sunt caracterizate ca fiind comunicative, sociabile, energice și extrovertite, însă această trăsătură poate să ascundă și unele afecțiuni, precum cele pe care le enumerăm mai jos. 

Ce afecțiuni ascunde vorbitul excesiv 

Potrivit „Washington Post‟, vorbitul excesiv ar putea arăta că persoana se confruntă cu ADHD, o tulburare cu deficit de atenție, care afectează copiii înainte de împlinirea vârstei de 7 ani, dar și adulții (în proporție mai mică). Conform psihiatrului Eugene Arnold, îți dai seama că vorbitul excesiv este un semn de ADHD, dacă persoana în cauză are tendința de acționa implusiv, a vorbi implusiv și de a gândi impulsiv: „Persoanelor cu autism le este greu să treacă de la o conversație la alta, de la un subiect la altul. Le este confortabil să vorbească mult despre un subiect pe care îl cunosc. În acest caz, vorbitul excesiv nu reprezintă un semn de grosolănie sau de narcisism‟. 

Citește și: Ce este ADHD. Nelly Furtado îți spune cum ține în frâu tulburarea 

Vorbitul excesiv poate fi un semn și de anxietate. Oamenii care își fac griji apelează la cuvinte pentru a face față disconfortului pe care îl resimt. Prin vorbirea excesivă, persoanele anxioase încearcă să obțină confirmarea că grijile și temerile lor sunt neîntemeiate sau să găsească soluții pentru problemele lor. Profesorul de psihiatrie, Christian Kohler, confirmă: „Acești oameni simt nevoia să se exprime și vor să primească mereu validare din partea celorlalți‟. 

Citește și: Cum îți poți calma stările de anxietate. Metode care funcționează!

O altă problemă care se manifestă astfel este și tulburarea bipolară, care poate să provoace schimbări de dispoziție - de la depresie și până la manie (care se manifestă prin euforie, stare de excitație psihomotorie și halucinații) sau hipomanie (formă a maniei, diminuată ca intensitate). Știi că persoana se confruntă cu tulburare bipolară dacă prezintă incoerență în vorbire și dacă nu poate fi întreruptă de alții, deoarece în minte îi vin gânduri multiple cu mare viteză, subliniază Christian Kohler. Potrivit Institutului de Sănătate Mintală din SUA, tulburarea bipolară este adesea diagnosticată în anii adolescenței sau la vârsta adultă timpurie. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg