Aceste celebrităţi suferă de tulburare bipolară şi n-o ascund!

Nu este surprinzător faptul că multe celebrități suferă de tulburare bipolară, deoarece afectează oameni din toate categoriile sociale, dar în special pe cei din domeniile creative.

image

Tulburarea bipolară provoacă modificări severe ale nivelului de energie și ale dispoziției, care pot face viața de zi cu zi extrem de dificilă fără tratament. Într-un interviu pentru  publicaţia „People‟, Mariah Carey a vorbit despre lupta pe care o duce de ani de zile cu boala mintală și nu este singura. Şi alte celebrităţi ajung să conștientizeze că suferă de această boală și întâmpină provocări zilnice.

Ce este tulburarea bipolară?

Persoanele care suferă de tulburare bipolară se confruntă cu tulburări de dispoziție, de la stări depresive până la hipomanie și manie acută. Conform Ororecovery, pot avea episoade de indispoziție care durează zile, săptămâni sau luni, în timp ce starea lor de spirit ar putea fi stabilă între aceste evenimente.

Unii pot ajunge la psihoză sau delir, în timp ce alţii au mai multe stări depresive. Persoanele cu această afecțiune sunt adesea creative, cu o gamă largă de talente și idei, ceea ce explică de ce există atât de multe vedete cu tulburare bipolară. Nu există încă un studiu care să compare procentul de oameni celebri cu tulburare bipolară cu publicul larg.

Selena Gomez: „Mi-a trebuit mult efort să accept că sunt bipolară‟

Selena Gomez este cunoscută pentru autenticitatea ei, chiar și atunci când vine vorba de diagnosticarea cu o afecțiune cronică a creierului, cum este tulburarea bipolară. În „Selena Gomez: My Mind & Me, Gomez‟, ea a dezvăluit realitățile dureroase ale vieţii cu o afecțiune mintală. A experimentat psihoză și paranoia, a avut accese de furie.

Schimbările de dispoziție maniacale și depresive ale Selenei s-au intensificat când avea douăzeci de ani. Într-un interviu pentru „Rolling Stone‟, a spus: „a început când am simţit că nu dețin controlul asupra a ceea ce simt, fie că era ceva cu adevărat grozav sau ceva foarte rău‟. Aceste episoade au durat luni întregi, dar nimeni nu și-a dat seama de problemă. În documentarul ei, Gomez și-a spus povestea cu curaj: „Mi-a trebuit mult efort să accept că sunt bipolară, dar învăţ să mă descurc cu asta pentru că nu va dispărea‟.

Mariah Carey s-a înconjurat de oameni pozitivi pentru a face faţă bolii

Superstarul american a vorbit pe larg despre primirea diagnosticului de tulburare bipolară. „Până nu demult, am trăit în negare și izolare și într-o teamă constantă că cineva mă va dezvălui‟, a spus ea şi a adăugat: „A fost o povară prea grea de purtat și pur și simplu nu mai puteam face asta. Am căutat și am primit tratament. M-am înconjurat de oameni pozitivi și am făcut din nou ceea ce îmi place - să scriu cântece și să fac muzică‟.

Vezi și: VIDEO Ce este boala bipolară şi cum se poate manifesta acest inamic tăcut din minte

Mel Gibson: „Am avut zile extrem de proaste‟

Mel Gibson este un actor laureat al premiilor Oscar, care a vorbit pentru prima dată despre tulburarea bipolară în anul 2008. Circulă multe povești pe internet despre Gibson, iar unii oameni se întreabă dacă este într-adevăr bolnav mintal. Înregistrările cu el beat și eventual suferind un episod de manie sunt larg răspândite. Potrivit Ororecovery, a făcut declaraţii despre lupta sa cu această afecţiune: „Am avut zile foarte bune, dar şi unele extrem de proaste‟.

Catherine Zeta-Jones s-a luptat cu tulburarea bipolară

Actrița a vorbit şi ea despre lupta cu tulburarea bipolară, mai ales în timpul despărțirii și împăcării ulterioare cu soțul Michael Douglas. Boala mintală, cunoscută și sub denumirea de boală maniaco-depresivă, provoacă episoade extreme de depresie și o stare de spirit anormal de crescută, acestea fiind numite manie sau hipomanie.

Te-ar mai putea interesa: Iubit bipolar? Ce să faci dacă partenerul are tulburare bipolară

Demi Lovato a fost purtătoare de cuvânt a unei campanii de conștientizare a sănătății mintale

Cântăreața și fosta vedetă Disney Channel, care s-a luptat și cu bulimia și dependența, a devenit purtătoarea de cuvânt a campaniei de conștientizare a sănătății mintale Be Vocal în 2015. „Aș putea fie să nu vorbesc despre perioada mea de dezintoxicare și să sper că a dispărut, fie aș putea să vorbesc despre asta și să inspir lumea să ceară ajutor, așa că exact asta am făcut‟, a spus ea pentru Woman’s Health.

Richard Dreyfuss a militat pentru mai multe cercetări în domeniul sănătății mintale

Actorul de Oscar, Richard Dreyfuss, este vocal în modul în care savurează „frumusețea creativă” de a-și transforma „depresia maniacală‟ în măiestrie și de a transforma situațiile rele în unele bune. Dreyfuss, care a fost diagnosticat la vârsta de 11 ani, spune că și-ar dori ca ceilalți să poată vedea „diamantul din pământul” tulburării bipolare și vorbește întotdeauna sincer despre cât de bine a fost să trăiești cu această afecțiune, despre cum a „a făcut-o să funcționeze‟ și de ce stigmatizarea nu este benefică. De asemenea, a militat pentru mai multe cercetări în domeniul sănătății mintale.

Citește și: 3 celebrităţi feminine care au avut probleme cu sănătatea mintală. Una dintre ele a fost diagnosticată în pandemie

Anxietatea care a venit cu tulburarea sa bipolară l-a afectat atât de mult, încât s-a simțit „precum o seară înainte de un test, când nu ești cu adevărat sigur despre subiect și acest balon de dezgust de sine începe să se umfle. Am trăit acel sentiment în fiecare zi, în fiecare minut pentru întreaga mea viață.‟, a spus el într-un interviu din anul 2013.



Recente

Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg