Cum îți poți calma stările de anxietate. Metode care funcționează!

Ocazional, anxietatea poate fi un răspuns normal la o situație stresantă, dar când manifestările sale sunt excesive și persistente, este necesar să iei măsuri pentru a le preveni. Iată cum îți poți calma stările de anxietate! 

image

Anxietatea este o stare de neliniște și îngrijorare excesivă, iar simptomele sale pot varia de la ușoare la severe. Printre simptomele comune ale anxietății se află: neliniște constantă sau îngrijorare excesivă, teamă sau frică intensă, irascibilitate și iritabilitate, agitație și nervozitate, senzație de sufocare sau dificultăți în respirație, tremur în mâini sau în corp, transpirații excesive și greață.

Aceste simptome pot să apară în diferite combinații și pot afecta fiecare persoană în mod diferit. Prin urmare, îți spunem ce trebuie să faci când stările de anxietate se instalează! 

Citește și: Ce să faci în timpul unui atac de panică. Tehnici care funcționează 

  1. Sport - Exercițiile fizice regulate ajută la menținerea sănătății generale, iar studiile au demonstrat că reduc severitatea și frecvența episoadelor de anxietate. Chiar și 15 minute de exerciții fizice ușoare (mers pe jos, mers cu bicicleta sau înot) pot fi utile (cel puțin temporar). Pentru beneficii pe termen lung, asigură-te că incluzi sportul în rutina ta. Acest lucru înseamnă cel puțin două ore pe săptămână de activitate intensă moderată, cum ar fi mersul rapid. 
  2. Dormi suficient - Cercetările au arătat că anxietatea poate provoca insomnii, dar și insomniile pot duce la anxietate. Pentru a opri acest ciclu, este necesar să îți ajustezi rutina de somn. Descoperă în acest articol câteva sfaturi pentru un somn sănătos!
  3. Evită consumul de alcool și cofeină - Atât alcoolul, cât și cofeina pot afecta starea de spirit, iar consumate în mod excesiv, pot declașa stări de anxietate. De aceea, pentru a evita exacerbarea stărilor de anxietate, experții recomandă limitarea aportului de alcool și cofeină. 
  4. Aplică regula „333‟ - Când te simți anxios, poți practica regula 333 astfel: numește 3 lucruri pe care le vezi, identifică 3 sunete pe care le auzi și atinge 3 lucruri. Această tehnică îți distrage atenția de la gândurile negative și te ajută în gestionarea anxietății.  
  5. Mănâncă sănătos - Ceea ce mănânci influențează modul în care te simți, iar cum alimentele bogate în zaharuri și grăsimi provoacă anxietate, proteinele slabe, carbohidrații complecși, fructele și legumele ajută la îmbunătățirea stărilor. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg