Ce valabilitate are crema cu protecție solară și ce se întâmplă dacă folosești un produs expirat

Înainte să folosești crema cu factor de protecție solară, pe care ai achiziționat-o vara trecută, este necesar să te asiguri că încă este eficientă. Acest produs are termen de valabilitate, așa că iată cum îl verifici! 

image

Folosirea cremei cu factor de protecție solară este esențială când te expui la soare. În caz contrar, riști să te confrunți cu arsuri solare, pete pigmentare, piele deshidratată și nu numai. 

Pentru ca produsul să fie eficient, este necesar să respecți câteva reguli, și anume: să îl aplici într-un strat generos, cu 15 minute înainte să ieși afară, și să îl reaplici o dată la 2 ore. Mai mult decât atât, este esențial să te asiguri că produsul pe care îl folosești încă este valabil. O cremă cu factor de protecție solară expirată nu este eficientă și poate determina apariția problemelor dermatologice, deoarece ar putea conține bacterii. 

Citește și: Când îți aplici crema cu factor de protecție solară, nu uita și de aceste reguli! 

Cum verifici dacă produsul a expirat 

Dacă pe cremă este notat termenul de valabilitate, iar aceasta încă este valabilă, atunci încă poți să o folosești cu încredere. Însă dacă acest indicator nu este notat, verifică dacă pe produs apare o cutie cu un capac deschis, care are trecut în mijlocul ei unul dintre aceste semne: 3M, 6M, 12M, 18M, 24M sau 36M. Accest semn înseamnă că termenul de valabilitate se calculează din momentul deschiderii produsului. Prin urmare, dacă pe crema ta cu factor de protecție solară este notat „12M” înseamnă că poate fi folosită cel mult 12 luni din momentul în care ai deschis-o. 

Vezi și: Câtă cremă cu FPS trebuie să aplici, de fapt? Adevărat sau fals despre protecția solară 

Dacă nici acest indicator nu apare, potrivit „USA Today”, în general cremele cu protecție solară fără termen de valabilitate specificat pe cutie sunt valabile trei ani. După aceea, nu mai pot fi folosite, deoarece nu mai sunt la fel de eficiente. În plus, este necesar să te asiguri că produsul pe care îl folosești a fost depozitat corespunzător, avertizează „Clinica Mayo”. În cazul în care crema a fost ținută la o temperatură ridicată sunt șanse mari ca aceasta să nu asigure protecție adecvată. Mai mult decât atât, dacă produsul și-a schimbat consistența și culoarea, înseamnă că nu mai poate fi utilizat. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg