Ce vârstă are sufletul tău
Ţi se spune adeseori că te comporţi matur pentru vârsta pe care-o ai? Află că vârsta sufletului îţi modelează de fapt caracterul.
Chiar dacă nu suntem conştieţi de acest lucru, sufletul nostru are o anumită vârstă. Hinduiştii şi budiştii cred în reîncarnare şi consideră că, atunci când un suflet se reîncarnează într-un alt trup, poartă cu el experienţa şi toate lecţiile învăţate din fiecare viaţă anterioară. Vârsta este dată de numărul de reîncarnări, ceea ce împarte sufletele în 5 categorii: sufletul nou-născut, sufletul copil, sufletul tânăr, sufletul matur şi sufletul bătrân. Nu e de mirare că uneori persoanele tinere pot da sfaturi înţelepte, în timp ce unele persoane în vârstă se comportă ca nişte copii.
Sufletul nou-născut, optimistul
Pentru aceste persoane viaţa este o continuă luptă, deoarece nu au experienţă pentru a lua cele mai bune decizii. Se simt foarte apropiaţi de membrii familiei şi evită să stea mult timp departe de ei. Preferă să locuiască cât mai departe de locuri aglomerate, alegând liniştea naturii. Nu-şi doresc locuri de muncă ce presupun multe responsabilităţi şi preferă să fie ghidaţi în tot ceea ce fac. În schimb, sunt persoane cu atitudine pozitivă, care văd mereu doar partea plină a paharului.
Sufletul copil, tradiţionalistul
Cei care au sufletul copil nu se abat niciodată de la reguli, iar atunci când fac o schimbare, cântăresc de multe ori până să ia o hotărâre. Văd viaţa doar în alb şi negru şi sunt percepute de cei din jur ca fiind conservatoare, tradiţionaliste şi religioase. De multe ori au tendinţa să-i judece pe cei din jur prin prisma acţiunilor lor, mai ales dacă au încălcat principii morale. Sunt în căutarea unui model în viaţă, spiritual sau social. Legate de ţară şi de tradiţiile ei, preferă să locuiască în comunităţi restrânse.
Suflet tânăr, ambiţiosul
Independeţa şi succesul sunt lucrurile pe care şi le doresc cel mai mult persoanele care au sufletul tânăr. Le place competiţia şi caută să urce cât mai sus pe scara socială. Se consideră mai bune decât ceilalţi şi se mândresc cu ceea ce au realizat. Sunt ambiţioase, le place să acţioneze independent, se ghidează după instinct şi se înconjoară de prieteni asemenea lor. Pe de altă parte, sufletele tinere au tendinţa să se simtă nesigure chiar dacă îşi suţin punctul de vedere până în pânzele albe. Sunt persoane cu spirit de aventură, curioase, puţin rebele, şi nu le place ca cineva să le spună ce au de făcut.
Sufletul matur, idealistul
Deoarece au acumulat mai multă experienţă, persoanele cu suflet matur sunt mai calculate şi-şi doresc şi alte lucruri pe lângă aspectul financiar. Dacă alţii le consideră monotone, ele se consideră idealiste şi dau dovadă de multă compasiune. De multe ori, renunţă la locuri de muncă bine plătite doar pentru a se implica în acţiuni de voluntariat, fiind fidele valorilor care le-au fost insuflate. Sunt iubitoare de animale şi se implică în bunăstarea comunităţilor din care fac parte. Sunt persoane empatice, ascultă, înţeleg şi respectă punctele de vedere ale celor din jur, chiar dacă nu coincide cu al lor.
Sufletul bătrân, sociabilul
Aceste persoane nu lasă ca problemele mărunte să le amărească viaţa. Sunt foarte sociabile şi sunt înconjurate de prieteni. Nu se lasă ghidate de sentimente şi au tendinţa să-şi neglijeze munca sau responsabilităţile atunci când au ocazia să înveţe lucruri noi. Preferă locurile de muncă în care intră în contact cu mulţi oameni şi au ocazia să-şi exprime punctul de vedere, cum ar fi învăţământul, consilierea, psihologia, filozofia sau arta. Nimic nu le mai surprinde, sunt mereu pregătite şi fac ce li se spune, chiar dacă nu le place.