Copii tatuați. Fenomenul a apărut acum 70 de ani dintr-o mare necesitate

Oamenii se tatuează de mii de ani, mumiile unor persoane care au trăit în urmă cu 5.000 de ani având pe ele diverse tatuaje, ne informează Smithsonian Magazine. Însă și copiii au primit însemne permanente pe pielea lor? Răspunsul este afirmativ, pentru că a existat un adevărat fenomen acum câteva decenii, cu copii tatuați, iar motivul era cât se putea de serios.

image

Ca să-ți faci un tatuaj necesită un proces îndelungat și dureros, iar copiii n-au dreptul de-a alege pentru ei așa ceva până nu împlinesc vârsta majoratului. Totuși adolescenții își pot însemna câte un simbol pe piele, dar doar cu acordul părinților. În trecut, însă, tocmai părinții își tatuau minorii, iar motivația lor era lesne de înțeles.

În urmă cu 70 de ani, când exista teama declanșării unui război nuclear și, implicit, a unei lipse de sânge pentru răniți, câțiva medici americani au venit cu ideea de-a tatua bebeluși și copii cu grupa lor sanguină. Mai multe state din SUA au împrumutat ideea și au început procesul de tatuare a micuților. Un nou-născut a fost tatuat la scurt timp după ce venise pe lume!

După declanșarea bombelor atomice la Hiroshima și Nagasaki, americanii și rușii s-au ambiționat să construiască arme tot mai puternice. Astfel, în anii ’50, omenirea trăia cu amenințarea războiului nuclear, lucru care i-a determinat pe oameni să recurgă la măsuri fără precedent.

Bănci de sânge ambulante

Ideea de-a avea la dispoziție o bancă de sânge nu e nouă. În ziua de astăzi, există voluntari, care donează sânge din propria dorință, iar aceștia sunt numai adulți sau adolescenți trecuți de o anumită vârstă.

Având în vedere amenințarea cu care se confruntau oamenii în urmă cu 70 de ani, oficialii americani de-atunci și-au propus să recolteze sânge de la oricine avea puls. Astfel, s-a creat o “bancă de sânge ambulantă”. Cardurile de sănătate, unde este trecută grupa de sânge, pot fi pierdute și oamenii își pot uita propria grupă de sânge sau se pot afla în cazul în care să nu poată transmite această informație care să le salveze viața.

Cazuri extreme

Așadar, în ianuarie 1952, elevii unei școli din Hobart, Indiana, au fost trimiși acasă pentru a putea fi tatuați cu grupa lor de sânge, ne informează Amusing Planet. Cel mai tânăr caz a fost un nou-născut din Utah, care a fost tatuat la numai două ore de la naștere, susține Mental Floss.

Nu e limpede care este cifra celor tatuați atunci, însă se estimează că, până în 1955, 60.000 de adulți și copii și-au marcat propria grupă de sânge pe piele, numai în Lake County, Indiana. În restul țării și al lumii, numărul acesta era mult mai mare, evident.

Foto - Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg