Băutura pe care NU trebuie să o consumi înainte de zborul cu avionul ✈️

Dacă urmează să pleci în vacanță pe meleaguri străine, iar îngrijirea pielii este un subiect care te preocupă, ar fi bine să eviți să consumi această băutură înainte de zborul cu avionul!

image

Atunci când te pregătești să călătorești cu avionul, de cele mai multe ori, te organizezi temeinic. Trebuie să îți faci valiza, să verifici toate documentele sau să stabilești metoda de transport până la aeroport. Nu este de mirare că această zi te poate epuiza! De aceea, este important să nu uiți să te hrănești corespunzător, dându-i organismului alimente și băuturi care îl mențin sănătos și energic. Fructe, legume, proteine, apă, toate acestea sunt necesare pentru organism înainte de zbor. Însă o băutură preferată de mulți poate reprezenta un pericol pentru aspectul fizic. 

Băutura pe care NU trebuie să o bei înainte de zbor 

Știm deja că este bine să te hidratezi temeinic înainte de zbor și după. Cea mai bună opțiune pentru hidratare este apa și apa cu lămâie. Însă când vine vorba de băuturile pe care trebuie să le eviți înainte de zbor, cafeaua este una dintre alegerile nepotrivite. De ce? Cofeina inhibă hormonii antidiuretici din organism, ceea ce duce la o pierdere a conținului de apă din piele. În plus, consumul de cafea combinat cu umiditatea scăzută și cu aerul uscat din avion provoacă o deshidratare considerabilă a pielii.

Pielea deshidratată poate provoca mâncărime, cearcăne sub ochi și, de asemenea, când ești deshidratat există riscul să îți apară linii fine și riduri pe chip.

Nu te poți lipsi de cafeaua zilnică?

Dacă nu ai cum să eviți consumul de cafea, există câteva modalități pentru a contracara efectele pe care această băutură le poate avea asupra corpului tău: 

  1. Consumă înainte și în timpul zborului cel puțin 8 pahare de apă, apă cu lămâie sau apă de nucă de cocos;
  2. Un mic kit de îngrijire te-ar putea ajuta. Specialiștii te sfătuiesc să îți pui în geanta de mână o cremă hidratantă și o mică sticlă cu apă termală. Se recomandă aplicarea cremei la fiecare trei ore. 
  3. Folosește masca pentru somn și perna de călătorie, pentru a te odihni. Un pui de somn niciodată nu strică, mai ales în călătoriile lungi!

@shutterstock