De ce le place câinilor să ascundă lucruri

Poate ai observat că patrupedul tău obișnuiește să ascundă diverse lucruri, cum ar fi mâncarea primită sau jucăriile din locuință, dar te-ai întrebat vreodată de ce face acest gest? Potrivit specialiștilor, există mai multe explicații. 

image

Ciorapii, pantofii, telecomanda televizorului, mâncarea sau jucăriile se numără printre obiectele pe care animalul tău le poate ascunde. Câinele are un astfel de comportament din mai multe motive, iar noi ți le prezentăm în rândurile ce urmează.

De ce ascund câinii lucruri

Câinii pot să ascundă lucruri din diverse cauze. În primul rând, unele rase de câini au moștenit instinctul de a ascunde hrana sau obiectele valoroase pentru a le proteja, așa cum făceau și câinii care trăiau odinioară în sălbăticie și erau nevoiți să se asigure că hrana lor este în siguranță. Deborah Fenton, antrenor de câini, explică:

„De cele mai multe ori, când ascund lucruri o fac din instinct, pentru a-și aduna și păzi mâncarea și bunurile‟. „Deși s-ar putea să vedem cum câinele ascunde un os între pernele canapelei, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lui, nu reprezintă o obrăznicie. El face economii pentru mai târziu, așa cum veverițele ascund nucile, iar oamenii pun obiecte de valoare într-un seif‟, a precizat expertul Kate Naito. 

Citește și: Greșeli pe care posesorii de câini le fac frecvent. Te-ai fi gândit? 

Un semn discret de stres? 

Câinii care își ascund sau își protejează bunurile pot avea probleme de anxietate sau se simt stresați, spun specialiștii. Acest gest se manifestă adesea în cazul câinilor care au trăit în același loc cu alte animale care le-au furat lucrurile și mâncarea. 

Mai mult decât atât, specialiștii punctează că animalele pot ascunde lucruri pentru a atrage atenția stăpâinilor, din plictiseală sau din cauza supraalimentării. 

Cum îl dezveți de acest obicei 

Una dintre cele mai bune modalități de a preveni acest obicei este să îți înveți câinele să se joace corect. Specialiștii îți recomandă să eviți să le oferi câinilor articole personale, cum ar fi: pantofii, șosetele sau jucăriile pentru copii. Dacă patrupedul tău deja s-a obișnuit să facă acest gest, nu-l certa, ci învață-l cum să pună obiectul la locul său! La final, oferă-i o recompensă pe măsură.

Vezi și: TEST Un câine sau două pisici? Ce spune despre tine ce vezi prima dată în imagine 

Un alt sfat important este să nu îi oferi prea multă mâncare, deoarece acest lucru înseamnă supraalimentare, iar animalul tău va fi tentat să ascundă hrana prin diferite zone ale casei. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg