De ce poate fi periculos să te fotografiezi arătând semnul păcii

Simplul gest de a face semnul păcii în fața aparatului de fotografiat poate fi periculos pentru siguranța ta. Odată ce fotografia a ajuns în mediul online, te transformi într-o țintă pentru hackerii care pot accesa datele tale personale. 

image

Semnul păcii este, în general, un gest non-verbal pozitiv și prietenos, constând în ridicarea a două degete în formă de V, respectiv degetul arătător și cel mijlociu. În mediul online, vedem adesea prieteni, cunoștințe sau persoane publice, precum Miley Cyrus, Taylor Swift sau Lindsay Lohan, făcând acest gest în fața aparatului de fotografiat, deoarece reprezintă un simbol al armoniei. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că aceste fotografii îi pot ajuta pe hackeri să acceseze conturi personale. Iată cum este posibil acest lucru!  

Citește și: VIDEO Îți rozi unghiile, te scarpini des? Un simplu gest te scapă de aceste ticuri 

Ce au aflat specialiștii din Japonia 

În urma unor cercetări, specialiștii de la Institutul Național de Informatică (NII) din Japonia au descoperit că hoții cibernetici pot copia amprentele dintr-o astfel de fotografie. Datorită tehnologiei avansate de recunoaștere a amprentelor digitale, acestea pot fi scanate, copiate și apoi utilizate pentru diferite infracțiuni. Spre exemplu, cu ajutorul lor, hackerii primesc acces la informațiile tale personale și le pot folosi pentru a-ți accesa telefonul, contul bancar sau alte conturi personale.  

Cu cât calitatea imaginii este mai bună, cu atât poate fi mai periculos

Sunt în pericol persoane care postează în mediul online mai multe fotografii de înaltă calitate, deoarece acestea se pot copia ușor. Potrivit cercetătorilor, o focalizare și o lumină bună sunt suficiente pentru ca hoții cibernetici să copieze amprentele digitale. 

Cum te poți proteja de hoții cibernetici? 

Vezi și acest articol: Legătura surprinzătoare între băgatul degetului în nas și boala Alzheimer. Cum te  poate afecta acest gest grosolan 

Dacă nu vrei să renunți la acest gest și îți dorești să te protejezi, încearcă, pur și simplu, să schimbi poziția degetelor atunci când te fotografiezi, adică să îți îndrepți amprentele către tine, nu către aparatul de fotografiat. Mai mult, pentru a-ți îmbunătăți securitatea, poți să renunți la autentificarea prin amprentă la telefon sau la alte conturi importante. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg