Hitul care a adus câştiguri de 50 milioane de dolari de la lansare

Trebuie să ai mai mult decât o voce grozavă pentru a avea succes în domeniul muzical. Ai nevoie de melodia care să meargă la sufletul a cât mai mulţi ascultători.

image

Ca oricare altă afacere, cea muzicală presupune realizarea unui produs și preconizarea unei cereri mari pentru el. Compozitorii au dreptul la o parte sau un procent din fiecare piesă pe care o creează. Ori de câte ori se vinde un disc, primește 9,1 cenți. Dacă piesa apare într-un film, reclamă, emisiune TV, joc video, cu ajutorul casei de discuri, compozitorul va primi o sumă din redevențele de licență. Unele piese devin hituri şi se ascultă ani de zile, ceea ce atrage câştiguri mai mari.

Imaginează-ţi că ai putea scrie o piesă muzicală care ar câștiga suficienți bani pentru a te întreţine pentru tot restul vieții. Este cazul multor dintre compozitorii care au creat cele mai bine vândute melodii din lume.

„Happy Birthday” a trioului The Hill Sisters

Piesa „Happy Birthday” a adus venituri estimate la 50 de milioane de dolari. A fost creată în 1893 de două surori din Kentucky, SUA, Patty Hill, profesoară, iar sora ei, Mildred, care era muziciană și compozitoare. Cântecul lor a fost ascultat în întreaga lume şi încă se mai ascultă în prezent. În 1990, Warner Chappell, un holding muzical, a cumpărat drepturile asupra piesei pentru 15 milioane de dolari. Acum, piesa aduce 5000 de dolari pe zi şi 2 milioane de dolari pe an în drepturi de autor. Costul utilizării melodiei într-un film sau la televizor este de 25.000 de dolari.

„White Christmas” a lui Irving Berlin

Piesa de Crăciun „White Christmas” a fost lansată de Irving Berlin în anul 1940 a atras câştiguri de 36 de milioane de dolari. S-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, în diferite forme.

Vezi şi: Povestea înfiorătoare a piesei „You're Beautiful‟. Cui îi este dedicată? James Blunt a dat cărţile pe faţă!

Compozitorul american Irving Berlin avea origine beloruso-evreiască, un detaliu ironic având în vedere că a realizat cea mai ascultată piesă a unei sărbători creştine.

Au fost vândute peste 50 de milioane de exemplare, ceea ce îl face cel mai bine vândut single din toate timpurile. În ansamblu, numeroasele versiuni ale piesei s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare în lume.

„You’ve Lost That Feeling” a lui Barry Mann, Cynthia Weil și Phil Spector

Creată în anul 1964, piesa „You’ve Lost That Feeling” a atras venituri estimate la 32 de milioane de dolari. Un cuplu puternic de compoziție, dar și în viața reală, Barry Mann și Cynthia Weil au făcut echipă cu celebrul producător muzical Phil Spector pentru a scrie faimoasa melodie.

Piesa a fost înregistrată de The Righteous Brothers și a devenit un succes uriaș în anii `60. A cunoscut o renaștere în anii `80 când a devenit coloana sonoră a peliculei „Top Gun” din 1986.

Vezi și: Pentru cine a scris Freddie Mercury piesa „Love of My Life‟? Să fi fost Mary sau producătorul pentru care a părăsit-o?

„Yesterday”, scrisă integral de John Lennon

În anul 1965, Paul McCartney și John Lennon au lansat piesa „Yesterday” care a adus venituri estimate la 30 de milioane de dolari.

Celebrul cântec a fost scris în întregime de John Lennon, dar din cauza unei înțelegeri încheiate între el și Paul McCartney pentru a împărți în mod egal meritul pentru toate piesele lor, amândoi sunt creditați drept compozitori.

Soția lui John Lennon, Yoko Ono, a fost unicul său moștenitor, de aceea a primit redevențele câștigate din popularitatea continuă a cântecului.

Info

„Yesterday” este una dintre cele mai difuzate piese muzicale din istoria radioului.

„Unchained Melody” a lui Alex North și Hy Zaret

Pe locul al cincilea într-un top al celor mai bine vândute piese din toate timpurile se clasează „Unchained Melody” compusă în anul 1955 de Alex North și Hy Zaret pentru un film mai puțin cunoscut numit „Unchained”.

Datorită celor de la The Righteous Brothers a devenit un succes fără precedent în 1956. A apărut pe coloana sonoră a peliculei „Ghost”, cu Demi Moore și Patrick Swayze în rolurile principale. Cântecul a câștigat aproximativ 27,5 milioane de dolari.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg