Studiu. Avantajele pe care le poți avea la menstruație

Menstruația nu este o perioadă confortabilă, dar o echipă de cercetători a descoperit că există și unele avantaje pe care le-ar putea oferi. Să aruncăm o privire asupra cercetării! 

image

Studiul, publicat în revista internațională „Neuropsychologia‟, oferă detalii surprinzătoare despre menstruația femeilor! Deși în cazul multor doamne și domnișoare, această perioadă a lunii se caracterizează adesea printr-o scădere a nivelului de energie, bufeuri și dureri corporale, datele științifice spun că femeile pot avea și motive de bucurie în timpul menstruației. Care sunt acestea? 

Citește și acest articol: Întrebări pe care să i le pui ginecologului 

Ei bine, rezultatele cercetării spun că femeile care au menstruații regulate reacționează mai repede, gândesc mai clar și fac mai puține greșeli decât înainte sau după această perioadă a lunii, avantaje evidente pentru sportivele de performanță și nu numai. 

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat, în mod special, jucătoare de fotbal american. Astfel, cercetătorii de la University College London (UCL) și Institute of Sport, Exercise and Health (ISEH) au colectat date de la 241 de participante, care au făcut teste cognitive de două ori, la distanță de 14 zile. Ele au completat, de asemenea, chestionare privind starea lor de spirit și simptomele resimțite în perioada analizată.

Vezi și acest articol: Studiu. Tinerele de astăzi ajung mai devreme la menstruație față de cum se întâmpla în trecut 

Dr. Flaminia Ronca, autorul principal al studiului, speră că aceste descoperiri vor încuraja discuțiile pozitive între antrenori și sportivele de performanță. Potrivit „Bright Side‟, studiul subliniază importanța înțelegerii modului în care cogniția femeilor fluctuează în timpul ciclului lor menstrual. Dr. Megan Lowey a subliniat că este necesar ca femeile să se adapteze la aceste schimbări, în timp ce profesorul Paul Burgess a punctat asupra importanței cercetărilor ulterioare în medicina sportivă cu privire la acest subiect. 

După cum arată studiul, femeile se simt adesea mai rău, din punct de vedere fizic, în timpul menstruației, însă performanța lor cognitivă poate fi mai bună, în special în rândul femeilor care au menstruații regulate, spre deosebire de faza luteală, care precede menstruația.

Sursă foto: Shutterestock 



Recente

Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg
Tom Cruise, Suri Cruise  jpeg
Allan   CEO Saga jpg
Afiș Gala O, mio babbino caro, Puccini jpg
STUDENT DE 10 by UNTOLD & Neversea jpg
Beach Please bilete GA jpeg
Alergii  jpg
Fiica Christinei Applegate suferă de o boală rară jpg
Vedete  jpg