Studiu. Avantajele pe care le poți avea la menstruație

Menstruația nu este o perioadă confortabilă, dar o echipă de cercetători a descoperit că există și unele avantaje pe care le-ar putea oferi. Să aruncăm o privire asupra cercetării! 

image

Studiul, publicat în revista internațională „Neuropsychologia‟, oferă detalii surprinzătoare despre menstruația femeilor! Deși în cazul multor doamne și domnișoare, această perioadă a lunii se caracterizează adesea printr-o scădere a nivelului de energie, bufeuri și dureri corporale, datele științifice spun că femeile pot avea și motive de bucurie în timpul menstruației. Care sunt acestea? 

Citește și acest articol: Întrebări pe care să i le pui ginecologului 

Ei bine, rezultatele cercetării spun că femeile care au menstruații regulate reacționează mai repede, gândesc mai clar și fac mai puține greșeli decât înainte sau după această perioadă a lunii, avantaje evidente pentru sportivele de performanță și nu numai. 

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat, în mod special, jucătoare de fotbal american. Astfel, cercetătorii de la University College London (UCL) și Institute of Sport, Exercise and Health (ISEH) au colectat date de la 241 de participante, care au făcut teste cognitive de două ori, la distanță de 14 zile. Ele au completat, de asemenea, chestionare privind starea lor de spirit și simptomele resimțite în perioada analizată.

Vezi și acest articol: Studiu. Tinerele de astăzi ajung mai devreme la menstruație față de cum se întâmpla în trecut 

Dr. Flaminia Ronca, autorul principal al studiului, speră că aceste descoperiri vor încuraja discuțiile pozitive între antrenori și sportivele de performanță. Potrivit „Bright Side‟, studiul subliniază importanța înțelegerii modului în care cogniția femeilor fluctuează în timpul ciclului lor menstrual. Dr. Megan Lowey a subliniat că este necesar ca femeile să se adapteze la aceste schimbări, în timp ce profesorul Paul Burgess a punctat asupra importanței cercetărilor ulterioare în medicina sportivă cu privire la acest subiect. 

După cum arată studiul, femeile se simt adesea mai rău, din punct de vedere fizic, în timpul menstruației, însă performanța lor cognitivă poate fi mai bună, în special în rândul femeilor care au menstruații regulate, spre deosebire de faza luteală, care precede menstruația.

Sursă foto: Shutterestock Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg