Întrebări pe care trebuie să i le pui ginecologului

1 74386 original jpg jpeg

Mersul la medicul ginecolog este pentru multe femei o experienţă incomodă şi din acest motiv ele evită să adreseze medicului anumite întrebări. Totuşi, uite ce ar trebui să ştii!

De multe ori încerci să ieşi cât mai repede din cabinetul medicului ginecolog,imediat după ce acesta a făcut controlul necesar. Însă,în loc să-ţi întrebi prietenele sau să cauţi răspunsurile pe internet la întrebările care te frământă,poţi afla opinia avizată a unui specialist care îţi va alunga orice nelinişte. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care femeile evită să le pună!

Sângerarea după sex este normală?

Sângele poate fi semnul unei afecţiuni minore,cum sunt polipii uterini,însă la fel de bine poate fi un simptom al unei boli grave cum este cancerul de col uterin. Dacă te confrunţi cu o astfel de problemă,este recomandat să estimezi cantitatea de sânge pierdută,precum şi nuanţa acestuia. Sângele mai roşu indică prezenţa unei răni mai noi,în timp ce sângele mai închis la culoare poate fi o urmă a celui menstrual.

Menstruaţia mea nu vine niciodată la termen. Este acest lucru o problemă?

Posibil. Ciclul menstrual normal are loc la o distanţă de 28 de zile,cu o marjă de eroare de 4-5 zile,înainte şi după data normală. Însă,o menstruaţie care întârzie mult în fiecare lună poate fi un semn negativ şi ai nevoie de analize mai amănunţite,în timp cemenstruaţiaprea deasă poate semnifica o dereglare hormonală.

Când e nevoie să-mi examinez sănii?

Controlul sănilor ar trebui să aibă loc o dată pe an. Dacă ai sub 40 de ani,medicul ginecolog îţi poate face o ecografie a sânilor,pentru a observa care este strucura sânilor şi eventualele modificări de la nivelul lor. Dacă medicul nu-ţi propune acest control,este recomandat să-l soliciţi tu,deoarece cancerul mamar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer în rândul femeilor din România.

Citeşte şi:

Tratamente ginecologice inedite

Află totul despre homeopatia ginecologicăRecente