Studiu. Singurătatea are forma literei „U‟. Ce înseamnă asta?

Rezultatele unui studiu au arătat că singurătatea urmează la vârsta adultă un model în forma literei „U‟. Iată cum explică oamenii de știință acest fenomen!

image

Cercetarea, publicată în revista „Psychological Science‟, s-a bazat pe datele ale unor locuitori din Marea Britanie, Germania, Suedia, Țările de Jos, Australia și Israel, obținute înainte de începerea pandemiei de COVID-19. 

Citește și acest articol: Studiul care dezvăluie vârsta optimă pentru a fi singur. De ce este benefică o perioadă de singurătate? 

În urma analizelor, s-a descoperit că adulții tind să devină mai singuri pe măsură ce îmbătrânesc. Studiul a constatat că singurătatea formează la vârsta adultă un model în forma literei U, fiind mai pronunțată la adulții mai tineri și cea mai scăzută la vârsta mijlocie, când oamenii sunt preocupați de obținerea banilor și întreținerea familiei. După această perioadă a vieții, vârstnicii se simt foarte singuri când își pierd partenerii și încep să se confrunte cu probleme de sănătate. 

Femeile resimt cel mai mult singurătatea 

Dintre oamenii studiați, care au experimentat singurătatea persistentă, cei mai mulți au fost de sex feminin - cu venituri mici, divorțate sau văduve. De asemenea, multe dintre femeile singure erau fumătoate și prezentau o stare de sănătate cognitivă, fizică sau mentală slabă. 

Vezi și acest articol: Ai mulți prieteni și totuși te simți sigur? Iată care sunt explicațiile! 

„Singurătatea este în strânsă legătură cu starea proastă de sănătate‟

Eileen Graham, unul dintre cercetători și totodată profesor asociat de științe medicale sociale la Universitatea Northwestern din SUA a declarat:

„Surprinzător a fost să constatăm cât de multe persoane cu vârste adulte sunt singure. Există o mulțime de dovezi care arată că singurătatea este în strânsă legătură cu o stare de sănătate proastă, așa că am vrut să înțelegem mai bine cine este singur și de ce oamenii devin mai singuri pe măsură ce îmbătrânesc.‟ De altfel, expertul a punctat că lipsa conexiunii umane reprezintă un factor de risc pentru decesul prematur, socializarea fiind un factor extrem de important pentru sănătate și longevitate!  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
Snapinsta app 459010775 839844778214810 6229842164546905517 n 1080 jpg
Nicole Kidman  foto   Shutterstock jpg
prima zi de școală  foto   Shutterstock jpg
Denisa si Flick 2 jpeg
shutterstock 2116255859 (1) jpg
Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg