De pe scenă la război! Câștigătorul Eurovision s-a întors în Ucraina, să-și ajute semenii

Liderul trupei Kalush Orchestra, care a câștigat sâmbătă concursul Eurovision 2022, și-a luat „Adio!” de la iubită și s-a alăturat celor care luptă împotriva rușilor invadatori.

image

Oleg Psiuk, liderul formației folk rap Kalush Orchestra, a fost surprins strângându-și în brațe iubita, pe Oleksandra, în fața hotelului din Turin, Italia. Acesta și-a luat „Adio!” de la partenera lui deoarece s-a alăturat armatei din Ucraina, pentru a-și ajuta compatrioții care luptă împotriva rușilor, după cum ne informează www.dailymail.co.uk.

Oleg purta pălăria lui roz, cu care a făcut furori și pe scena Eurovision, și un rucsac în spate când a ieșit din hotelul în care a fost cazat după victoria înscrisă pe scena binecunoscutului concurs muzical. Muzicianul a așteptat un taxi, care să-l ducă la aeroport, pentru a se întoarce în țara lui invadată de ruși.

Mesajul președintelui

Cu o seară înainte, președintele Zelenski a făcut promisiunea ca, anul viitor, concursul muzical să fie organizat în Mariupol, orașul cel mai afectat de războiul în plină desfășurare. La Eurovision, trupa din Ucraina a fost susținută de întreaga Europă, care a votat fără ezitare ca formația Kalush Orchestra să câștige marele premiu.

image

Ucraina a câștigat Eurovision cu 631 de punte, în timp ce, pe locul al doilea, Marea Britanie a reușit să strângă doar 466 de punte. Spania s-a clasat a treia, cu 459 de punte, iar România a ocupat locul al 18-lea.

Marii câștigători

Președintele Volodimir Zelenski a salutat victoria trupei din țara lui, declarând următoarele: „Curajul nostru a impresionat o lume întreagă, muzica noastră a cucerit Europa. Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision. Vom face totul posibil ca, într-o bună zi, participanții și invitații să vină la Eurovision în Mariupol, Ucraina. Le mulțumesc celor de la Kalush Orchestra pentru victoria lor și tuturor celor care ne-au votat. Sunt convins că sunetul victoriei în bătălia cu inamicul nu este departe. Victorie Ucrainei!”.

Vezi și Lucruri pe care nu le ştiai despre Ucraina, Inima Europei. Tunelul Iubirii, una dintre cele mai viralizate imagini pe internet

La conferința de presă ținută după încheierea concursului, liderul trupei câștigătoare, Psiuk, le-a spus celor prezenți: „Le mulțumim tuturor celor care ne-au votat! Această victorie înseamnă foarte mult pentru noi! Această victorie va ridica moralul și va duce și la alte victorii pe toate fronturile”, a declarat câștigătorul făcând referire la compatrioții săi, care luptă pe front.

image

Psiuk a ținut să adauge că trupa lui va sărbători victoria Eurovision după încheierea războiului: „Oamenii sunt omorâți în război sau își pierd slujbele în Ucraina, nu e cel mai prielnic moment pentru a sărbători”, după care a adăugat: „Mă întorc acasă, unde conduc o organizație de voluntari care-i ajută pe refugiați cu mâncare, cazare și medicamente. O să continui să fac asta. Vom găzdui Eurovision într-o Ucraina reconstruită și fericită!”, a conchis acesta.

Citește și Moscova vs. Kiev. Soţiile oligarhilor ruşi duc dorul magazinelor de lux, în timp ce femeile din Ucraina nasc la metrou şi luptă în război

Foto - Shutterstock



Recente

shutterstock 2477639965 jpg
2nd life jpg
Halle Berry  foto   Shutterstock jpg
Cardi B  Instagram jpg
Untitled design (9) jpg
Kourtney Kardashian însărcinată  Instagram jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg