Dubaiul, sub ape. Tehnica de modificare a vremii, folosită în mai multe țări

În timp ce Dubaiul experimentează cele mai severe inundații înregistrate vreodată, multă lume a descoperit șocată că țara încearcă să controleze vremea de decenii întregi.

image

Încă de prin anii ’90, Emiratele Arabe Unite fosesec o tehnică numită „însămânțarea norilor” pentru a produce ploaie acolo unde sunt prea puține șanse să se producă. Totuși, există diverși specialiști care susțin că acum, când Dubaiul se află sub ape, nu s-a folosit controversata tehnică.

Că e așa sau nu probabil că nu vom afla prea curând. Important e că Dubaiul nu este singurul loc de pe planetă unde s-a folosit „însămânțarea norilor”, alte țări care au apelat la metoda de provocare a ploilor sunt Statele Unite, Franța și Australia.

Specialiștii atrag atenția asupra riscurilor folosirii unei asemenea metode – e posibil să producă un „impact catastrofal” în locul respectiv. Cumva ca în Dubai acum?

Pe cât de futuristică pare să fie această tehnică, are un trecut destul de îndelungat, a fost dezvoltată mai bine de 80 de ani în urmă. Cercetătorii de la General Electric făceau niște experimente pe norii creați în laborator când au descoperit un efect neobișnuit, care a fost o descoperire revoluționară.

În mod natural, norii naturali au nevoie de formarea unor cristale, realizate cu ajutorul unor bacterii sau particole de praf, însă, în laborator, oamenii de știință au relușit să creeze cristalele în mod artificial. Însă este corect să folosim astfel de tehnică și, mai ales, cum gestionăm acele „efecte catastrofale” despre care vorbesc anumiți cercetători?

O altă întrebare perfect valabilă este - dacă s-a folosit această tehnologie controversată în Dubai, de ce nu se recunoaște acest lucru? Poate pentru că inundațiile care există acum în Dubai puteau fi evitate dacă nu se folosea „însemânțarea norilor”.

Acest subiect rămâne actual și de interes pentru întreaga planetă care suferă din cauza încălzirii globale și a deșertificării tot mai multor porțiuni de pământ din întreaga lume.

ploaie torențială  foto   Shutterstock jpg

foto - Shutterstock



Recente

Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg