Putin, acuzat de furt de ucraineni. Le-a băut vinul de 240 de ani!

Când Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, în februarie 2022, războiul iscat a atras multe critici la adresa președintelui rus. Însă atunci n-a fost prima dată în care liderul de la Kremlin a desconsiderat poporul ucrainean.

După cum bine știm, în martie 2014, Putin a invadat și anexat Crimea, un teritoriu ucrainean de lângă Marea Neagră. Cu toate că președintele rus a susținut că acel teritoriu îi aparținea de drept Rusiei, întreaga operațiune a stârnit multă rumoare în rândul populației Ucrainei și a liderilor politici din Vest, susține The New York Times.

Chiar și după ce acel conflict s-a stins, Putin a continuat să agite apele cu ucrainenii. În 2015, de pildă, le-a băut o sticlă de vin de-o valoare inestimabilă, ne informează The Guardian. Care au fost consecințele acestui fapt?

Incident regretabil

În septembrie 2015, trecuse deja mai bine de un an de când Rusia își anexase Crimea. Însă spiritele s-au încins din nou când Putin, aflat într-o călătorie în Crimea, a decis să guste puțin dintr-un vin expus cu mare mândrie de localnici.

Liderul de la Kremlin era însoțit de amicul său, Silvio Berlunsconi, prim-ministrul italian de la acea vreme, când a observat, în beciul unei crame, o sticlă de vin Jerez de la Frontera, din 1775, susține Politico. Vinul respectiv făcea parte dintr-o colecție exclusivistă de numai cinci sticle, care au fost aduse în acea zonă la sfârșitul anilor 1700, de contele Mikhail Vorontsov, și valora nu mai puțin de 80.000 de dolari fiecare.

Cel care-l însoția pe Putin l-a întrebat pe directorul cramei, Yanina Pavlenko, dacă pot gusta din vinul faimos, iar aceasta i-a răspuns că pot degusta un vin vintage din 1891. Se pare că Vladimir a făcut ce-a vrut și s-a servit singur din sticla emblematică, lucru care n-a convenit deloc autorităților ucrainene.

Putin, achetat de ucraineni

Procurorii din Ucraina i-au deschis dosar lui Putin, pe care l-au acuzat de furt în urma anchetei inițiate împotriva acestuia. The Guardian a publicat un material despre acel incident, susținând că autoritățile uncrainene erau de părere că Vladimir Putin nu avea voie să deschidă acea sticlă de vin istorică.

I s-au adus acuzații liderului de la Kremlin, însă acesta n-a suportat nicio consecință atât timp când deține încă controlul în Crimea. În schimb, Berlusconi și-a primit pedeapsa – i s-a interzis, timp de trei ani, să mai calce în Ucraina, din cauza complicității sale la acel incident regretabil.

@ShutterstockRecente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg