Putin, acuzat de furt de ucraineni. Le-a băut vinul de 240 de ani!

Când Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, în februarie 2022, războiul iscat a atras multe critici la adresa președintelui rus. Însă atunci n-a fost prima dată în care liderul de la Kremlin a desconsiderat poporul ucrainean.

După cum bine știm, în martie 2014, Putin a invadat și anexat Crimea, un teritoriu ucrainean de lângă Marea Neagră. Cu toate că președintele rus a susținut că acel teritoriu îi aparținea de drept Rusiei, întreaga operațiune a stârnit multă rumoare în rândul populației Ucrainei și a liderilor politici din Vest, susține The New York Times.

Chiar și după ce acel conflict s-a stins, Putin a continuat să agite apele cu ucrainenii. În 2015, de pildă, le-a băut o sticlă de vin de-o valoare inestimabilă, ne informează The Guardian. Care au fost consecințele acestui fapt?

Incident regretabil

În septembrie 2015, trecuse deja mai bine de un an de când Rusia își anexase Crimea. Însă spiritele s-au încins din nou când Putin, aflat într-o călătorie în Crimea, a decis să guste puțin dintr-un vin expus cu mare mândrie de localnici.

Liderul de la Kremlin era însoțit de amicul său, Silvio Berlunsconi, prim-ministrul italian de la acea vreme, când a observat, în beciul unei crame, o sticlă de vin Jerez de la Frontera, din 1775, susține Politico. Vinul respectiv făcea parte dintr-o colecție exclusivistă de numai cinci sticle, care au fost aduse în acea zonă la sfârșitul anilor 1700, de contele Mikhail Vorontsov, și valora nu mai puțin de 80.000 de dolari fiecare.

Cel care-l însoția pe Putin l-a întrebat pe directorul cramei, Yanina Pavlenko, dacă pot gusta din vinul faimos, iar aceasta i-a răspuns că pot degusta un vin vintage din 1891. Se pare că Vladimir a făcut ce-a vrut și s-a servit singur din sticla emblematică, lucru care n-a convenit deloc autorităților ucrainene.

Putin, achetat de ucraineni

Procurorii din Ucraina i-au deschis dosar lui Putin, pe care l-au acuzat de furt în urma anchetei inițiate împotriva acestuia. The Guardian a publicat un material despre acel incident, susținând că autoritățile uncrainene erau de părere că Vladimir Putin nu avea voie să deschidă acea sticlă de vin istorică.

I s-au adus acuzații liderului de la Kremlin, însă acesta n-a suportat nicio consecință atât timp când deține încă controlul în Crimea. În schimb, Berlusconi și-a primit pedeapsa – i s-a interzis, timp de trei ani, să mai calce în Ucraina, din cauza complicității sale la acel incident regretabil.

@Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg