Descoperă misterele planetei Jupiter, cunoscută ca Marele Benefic

Al treilea corp strălucitor de pe cer, după Lună și planeta Venus, Jupiter este a cincea planetă de la Soare și cea mai mare din sistemul solar. Și asta pentru că, la nivel fizic, Jupiter este singura planetă care radiază mai multă energie decât primește de la Soare.

image

Numit după zeul roman Jupiter – zeul suprem, corespondentul lui Zeus din mitologia greacă –, i s-au atribuit puteri inefabile, fiind considerat un flux generator de bine. La fel ca omonimul mitologic, Jupiter în astrologie este un simbol al averii, al puterii și al expansiunii.

Este „copilul“ bogat, inteligent și pus pe distracție al zodiacului, exponent al abundenţei, dar şi al exceselor. Căci, fiind cea mai mare planetă (după Soare, desigur), Jupiter tinde să şi exagereze lucrurile.

Într-o zi proastă, această energie ar putea exacerba o situație negativă sau ne poate face să amplifăm faptele – dar, de cele mai multe ori, vibrațiile expansive ne ajută să ne deschidem mințile, să ne lărgim orizonturile și să manifestăm abundența în viața noastră.

Dar cum nicio planetă de pe harta astrologică nu este în mod absolut „bună“ sau „rea“ (modul în care energia cosmică se manifestă depinde de pozițiile și relațiile dintre planete), Jupiter este adesea celebrat pentru capacitatea sa de-a aduce o perspectivă pozitivă și un plus de energie şi de prosperitate.

Practic, ne extinde orizonturile şi ne inspiră să ne urmăm visele, oricât de înalte ar fi.

Considerat a fi o planetă norocoasă

Jupiter este patronul zodiei Săgetător. Cum atributul său principal este acela de-a genera belşug, el este asociat cu norocul, oportunitatea și recompensa. Acestea atrag după sine şi atribute morale, precum bunăvoința, recunoștința, speranţa și mila. Prin forţa sa de seducţie, zodiile vizitate de el îşi cresc exponenţial sociabilitatea, optimismul, nevoia de cunoaştere, de dreptate şi de demnitate.

Vezi și Cele 5 zodii ai căror nativi ar putea deveni ucigaşi în serie. Astrologii trag un semnal de alarmă în privinţa lor

În harta astrală, poziția lui Jupiter dezvăluie modul în care ne exprimăm generozitatea și toleranța, cum putem să avem încredere în ceilalți și să ne îmbunătățim viața. Rolul lui este să ne ghideze dincolo de lumea fizică, să ne facă să fim o versiune mai bună a noastră, să explorăm lumea, dar şi eul interior.

Jupiter este un Mare Benefic pentru Rac, Săgetător şi Peşti, în această ordine. În schimb, este foarte „leneş“ în Capricorn, Gemeni şi Fecioară.

Ce se întâmplă când retrogradează

O vorbă spune că „Norocul nu-l găseşti pe toate drumurile“ şi da, şi Jupiter este destul de scump la vedere. Căci, fiind atât de depărtat de Soare, îi ia 12 ani să ajungă să traverseze toate semnele zodiacale. Iată de ce, de obicei, este o planetă retrogradă, timp de patru luni. Evident că, în acea perioadă, ai putea resimţi un flux mai scăzut de energie şi de bani, în schimb ai şansa de a-ţi face o introspecţie, de-a te apropia mai mult de credinţă sau de-a face pace cu tine.

Retrograd nu înseamnă ghinionist, însă Jupiter are şi unele aspect negative: optimismul orb, lăcomia, excesele de tot felul, toleranţa exagerată, lipsa de responsabilitate. Unii astrologi leagă Jupiter retrograd de moarte, în timp ce alții îl traduc ca pe încheierea unor relații sau îl asociază unor schimbări dramatice. Şi asta pentru că, acolo unde apare retrograd, totul trebuie luat de la capăt, pentru a ne continua drumul spre alte dimensiuni. Poate fi chiar o karmă nerezolvată într-o viaţă anterioară, care revine acum ca o lecţie şi va fi reluată până când greşeala este îndreptată.

Citește și Tendințe vestimentare în funcție de zodie

Așa calculezi poziţia lui Jupiter în harta natală

Poziţia lui Jupiter în harta ta natală reprezintă filozofiile tale despre viață, creșterea spirituală și educațională și perioadele din viață în care ai cel mai mult noroc și abundență. Lucruri precum călătoriile prin lume, învățământul superior și etica personală sunt ghidate tot de Jupiter, așa că poziţia lui pe harta personală indică tendiţele pe care le ai în materie de cunoaştere şi de moralitate.

Poate îţi cunoşti zodia, ascendentul şi poate chiar şi unde se afla Luna în momentul naşterii tale. Pentru a calcula poziţia lui Jupiter, va trebui să folosești data și anul nașterii şi să consulţi online un tabel de tranzit al lui Jupiter sau să foloseşti un calculator online pentru diagrama natală, pentru a afla în ce casă se situa Jupiter la data la care te-ai născut.

De ce e important de aflat? Pentru că întoarcerea lui Jupiter în locul în care se afla atunci când te-ai născut este un moment extraordinar, ce se petrece o dată la 12 ani şi vine cu oportunităţi, cu energie şi o doză imensă de optimism, pentru a te ajuta să dai viaţă viselor tale sau să o iei de la capăt într-un domeniu al vieţii tale.

Jupiter în semne de FOC (Berbec, Leu, Săgetător) – ții foarte mult la propriile opinii, credințe și percepții și s-ar putea să o iei destul de personal dacă alții nu sunt de acord cu ele. Îți construieşti propriile oportunități și gândești la scară mare, îți asumi riscuri calculate și arăți încredere.

Jupiter în semne de PĂMÂNT (Taur, Fecioară şi Capricorn) – persoană realistă, practică, nu eşti ușor ademenit de scheme de îmbogățire rapidă. Nu eşti genul care să-şi asume riscuri. Ai nevoie de direcție, obiective clare, planuri concrete și rezultate tangibile.

Jupiter în semne de AER (Gemeni, Balanţă, Vărsător) – aventuros, dornic să înveți mereu ceva nou pentru „expansiunea minții“. Eşti mai puțin atașat de valorile tale decât alții. În general, ești destul de imparțial și deschis la minte. Poți vedea multe faţete ale unei situaţii.

Jupiter în semne de APĂ (Rac, Scorpion, Peşti) – ai o credință puternică într-o putere superioară. Ești capabil să atragi noroc și experiențe bogate de viață către tine prin intuiție, imaginație și compasiune. Ajutându-i pe cei care au nevoie, îți ridici propriul moral.

@shutterstock



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg