Secretele mâncării tip fast-food, de la strategia meniului la semnele false de grătar

Indiferent că vorbim despre burgeri, cartofi prăjiți sau pui crocant, mâncarea de tip fast-food este abolut delicioasă! Însă în spatele acestei industrii se află multe secrete pe care trebuie să le cunoști. 

image

Dacă ai un restaurant de tip fast-food preferat, ei bine, află că acel local a apelat la multe strategii ca să te convingă să revii de fiecare dată cu plăcere. În timp ce ai stat la masă și te-ai bucurat de felul tău preferat de mâncare, în spate angajații s-au folosit de câteva tactici inedite. 

Strategia meniului 

De obicei, restaurantele de tip fast-food își listează cele mai scumpe feluri de mâncare în partea dreaptă a meniului, deoarece studiile au demonstrat că privirea clienților este îndreptată acolo, în mod natural. Alte locații preferă să își poziționeze cel mai scumpe produse în partea de sus a meniului, astfel încât articolele să pară a fi la prețuri rezonabile. 

Vezi și: Te întrebi cât să lași bacșiș la restaurant sau la saloanele de înfrumusețare? De ce criterii trebuie să ții cont

Echipamentele pentru fabricarea răcoritoarelor sunt greu de întreținut 

Sucurile completează perfect meniul comandat, dar conform „Eatthis‟, în general, echipamentele pentru fabricarea răcoritoarelor sunt curățate o dată la două luni. În tot acest timp, se pot instala bacteriile, însă curățarea acestor aparate poate fi destul de costisitoare. De aceea, ar fi bine să te gândești de două ori înainte să comanzi o astfel de băutură! 

Salatele, pe lista celor mai „nesănătoase‟ variante din meniu

Dacă te gândești să iei masa la un restaurant de tip fast-food și să mănânci totodată un preparat sănătos, ei bine, află că salatele din meniu, cu aspect „înșelător‟, pot fi la fel de nocive, precum cartofii prăjiți sau alte preparate. Asta pentru că salatele conțin adesea dressinguri cu mult ulei, grăsimi și alte substanțe nesănătoase. 

Citește și: Cum ne influențează dulciurile din copilărie preferințele culinare. Ce au aflat cercetătorii? 

Semne false de grătar? 

Multe restaurante adaugă semne false de grătar, în iluzia că acel preparat ar fi proaspăt făcut. Dacă semnele de grătar ale preparatelor tale arată „prea bine pentru a fi adevărate‟, s-ar putea să ai dreptate! „Am lucrat la un restaurant de tip fast-food. Când primeam comanda de preparate la grătar, adăugam aceste semne‟, este mărturia unui utilizator Reddit. 

Sucul de citrice nu este ceea ce pare 

De regulă, ceea ce se dorește a fi o limonadă din lămâi proaspăt stoarse este, de fapt, un amestec din suc concentrat. Acest lucru se întâmplă mai ales în lanțurile mari de restaurante. Inclusiv ceaiul verde cu gheață poate proveni dintr-un amestec prefabricat. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg