Un student a murit după ce a mâncat paste reîncălzite. Ce a pățit, de fapt, tânărul?

Orezul, cartofii și pastele sunt alimente delicioase, dar ce-ai spune dacă ai afla că pot fi fatale? Cazul unui tânăr, care a murit după ce a mâncat paste reîncălzite, aduce în centrul atenției o problemă mai puțin cunoscută - „sindromul orezului prăjit‟. 

image

Povestea unui tânăr de 20 de ani, din Belgia, care a murit în anul 2008, după ce a mâncat resturi de paste, vechi de cinci zile, a devenit virală, în ultima perioadă, pe TikTok, Reddit și YouTube. 

În fiecare duminică, tânărul student își pregătea și organiza mesele pentru săptămâna ce urma, astfel încât să nu fie nevoit să gătească în zilele în care mergea la cursuri. Într-o duminică, a ales să își facă paste, iar apoi le-a pus în recipiente pentru a le reîncălzi și consuma. Până acum, nimic ciudat, însă tânărul a ratat un pas esențial: controlul temperaturii. În loc să pună pastele în frigider, el le-a lăsat timp de cinci zile pe blatul mobilei de bucătărie, la temperatura camerei.

Timp de patru zile, pastele și-au păstrat aroma, însă în a cincea zi, tânărul a observat că gustul părea a fi diferit față de rețeta standard. Cu toate acestea, el a continuat să le mănânce…

Citește și: Femeia care n-a putut urina 14 luni. Medicii au crezut-o doar anxioasă 

A murit la 10 ore după ce a mâncat paste 

Mai târziu, tânărul s-a confruntat cu dureri abdominale și de cap, iar mai apoi cu diaree și vărsături. A băut apă și a încercat să doarmă, însă a doua zi, a fost găsit mort, scrie „New York Post‟. Anchetatorii au stabilit că studentul a murit la ora 4 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a consumat pastele „otrăvitoare‟. Autopsia efectuată, cinci zile mai târziu, a dezvăluit că acesta avea necroză hepatică, ceea ce a dus la oprirea organelor, menționează publicația. 

Mostre din pastele pe care tânărul le mâncase au fost trimise la un laborator, iar experții au descoperit cantități mari de Bacillus cereus, o bacterie găsită în orez, paste și cartof, care poate provoca intoxicații alimentare, probleme de sănătate grave și chiar deces, dacă mâncarea nu este gătită corespunzător din punct de vedere termic, anunță „Cleveland Clinic‟. 

A experimentat „sindromul orezului prăjit‟

Potrivit Consiliului Național de Nutriție din Filipine, încălzirea, răcirea și reîncălzirea susține multiplicarea bacteriei, o problemă numită „sindromul orezului prăjit‟. 

Pentru a preveni contactul cu Bacillus cereus, este esențial să ne spălăm pe mâini înainte de pregătirea preparatelor. Apoi, alimentele se gătesc la temperaturi de peste 75 de grade Celsius, iar mâncarea trebuie să fie servită imediat după ce este preparată sau depozitată în frigider sau congelator. De asemenea, este important ca alimentele să nu fie lăsate la temperatura camerei mai mult de o oră! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg