Un student a murit după ce a mâncat paste reîncălzite. Ce a pățit, de fapt, tânărul?

Orezul, cartofii și pastele sunt alimente delicioase, dar ce-ai spune dacă ai afla că pot fi fatale? Cazul unui tânăr, care a murit după ce a mâncat paste reîncălzite, aduce în centrul atenției o problemă mai puțin cunoscută - „sindromul orezului prăjit‟. 

image

Povestea unui tânăr de 20 de ani, din Belgia, care a murit în anul 2008, după ce a mâncat resturi de paste, vechi de cinci zile, a devenit virală, în ultima perioadă, pe TikTok, Reddit și YouTube. 

În fiecare duminică, tânărul student își pregătea și organiza mesele pentru săptămâna ce urma, astfel încât să nu fie nevoit să gătească în zilele în care mergea la cursuri. Într-o duminică, a ales să își facă paste, iar apoi le-a pus în recipiente pentru a le reîncălzi și consuma. Până acum, nimic ciudat, însă tânărul a ratat un pas esențial: controlul temperaturii. În loc să pună pastele în frigider, el le-a lăsat timp de cinci zile pe blatul mobilei de bucătărie, la temperatura camerei.

Timp de patru zile, pastele și-au păstrat aroma, însă în a cincea zi, tânărul a observat că gustul părea a fi diferit față de rețeta standard. Cu toate acestea, el a continuat să le mănânce…

Citește și: Femeia care n-a putut urina 14 luni. Medicii au crezut-o doar anxioasă 

A murit la 10 ore după ce a mâncat paste 

Mai târziu, tânărul s-a confruntat cu dureri abdominale și de cap, iar mai apoi cu diaree și vărsături. A băut apă și a încercat să doarmă, însă a doua zi, a fost găsit mort, scrie „New York Post‟. Anchetatorii au stabilit că studentul a murit la ora 4 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a consumat pastele „otrăvitoare‟. Autopsia efectuată, cinci zile mai târziu, a dezvăluit că acesta avea necroză hepatică, ceea ce a dus la oprirea organelor, menționează publicația. 

Mostre din pastele pe care tânărul le mâncase au fost trimise la un laborator, iar experții au descoperit cantități mari de Bacillus cereus, o bacterie găsită în orez, paste și cartof, care poate provoca intoxicații alimentare, probleme de sănătate grave și chiar deces, dacă mâncarea nu este gătită corespunzător din punct de vedere termic, anunță „Cleveland Clinic‟. 

A experimentat „sindromul orezului prăjit‟

Potrivit Consiliului Național de Nutriție din Filipine, încălzirea, răcirea și reîncălzirea susține multiplicarea bacteriei, o problemă numită „sindromul orezului prăjit‟. 

Pentru a preveni contactul cu Bacillus cereus, este esențial să ne spălăm pe mâini înainte de pregătirea preparatelor. Apoi, alimentele se gătesc la temperaturi de peste 75 de grade Celsius, iar mâncarea trebuie să fie servită imediat după ce este preparată sau depozitată în frigider sau congelator. De asemenea, este important ca alimentele să nu fie lăsate la temperatura camerei mai mult de o oră! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Jessica Chastain  sursa foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston  sursa foto   Shutterstock jpg
Miss Scoția  foto   Instagram jpg
Brooke Shields  foto   Shutterstock jpg
WhatsApp Image 2025 03 24 at 10 06 03 jpeg
Snapinsta app 467413969 1301453901233504 4172315488954539664 n 1080 jpg
Carla Bruni  sursa foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian, Tristan Tate, Andrew Tate  foto   Shutterstock jpg
Dolly Parton  foto   Shutterstock jpg
Alec Baldwin și soția  foto   Shutterstock jpg
Echinoctiul de primavara  Sursa foto shutterstock 2326233419 jpg
Zoli Toth Kanal D Tempting Fortune png
Taylor Swift și finul ei  foto   Shutterstock jpg
David Hasselhoff  sursa foto   Shutterstock jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Justin Theroux  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1197641515 jpg
Martha Stewart  foto   Instagram jpg