Femeia care n-a putut urina 14 luni. Medicii au crezut-o doar anxioasă

O britanică în vârstă de 30 de ani a aflat că are o tulburare rară a tractului urinar care nu i-a permis să urineze 14 luni.

image

Viaţa unei femei de 30 de ani din estul Londrei a fost dată peste cap când nu a putut urina. Elle Adams era perfectă sănătoasă, dar, dintr-o dată, n-a putut elimina urina, indiferent cât de multe lichide ar fi băut. Într-un final, a fost diagnosticată cu o afecțiune rară numită sindromul Fowler, potrivit Bestlifeonline.com.

La început, femeia nu s-a alarmat

Elle Adams era o cunoscută creatoare de conţinut din Londra în 2020 când s-a trezit într-o dimineaţă și pur și simplu n-a mai putut să urineze, după cum a povestit chiar ea: „M-am gândit că asta este cu adevărat ciudat, dar am continuat ziua și am încercat să uit de asta. Am lăsat-o aproximativ o oră și m-am gândit că pur și simplu nu pot. Sunt acasă, robinetul funcționează, nu aș putea fi mai relaxată. Am încercat absolut totul‟.

Pe măsură ce ziua a trecut, Elle a devenit mai alarmată și a mers la Spitalul St. Thomas din Londra, unde i s-a spus că are 800 ml în vezică. De obicei, o femeie poate reţine în vezica urinară circa 500 ml de urină. Medicii i-au dat un cateter de urgență, un tub care este introdus în vezică și drenează urina. După patru ore în spital, medicii i-au spus lui Adams că ar putea fie să scoată cateterul și să vadă dacă poate urina singură, fie să meargă acasă și să se întoarcă la spital în trei săptămâni. După ce l-au îndepărtat, nu a putut urina singură. A mers acasă şi a învățat de la o asistentă să-şi monteze singură un cateter.

I s-a spus că este anxioasă şi-şi va reveni în câteva săptămâni

Asistenta care o ajuta pe Adams și-a dat seama că se întâmplă ceva grav și a îndemnat-o să meargă la alţi medici numai că nici aceştia nu au luat-o în serios. I s-a spus ba că ar fi băut prea mult, ba că este anxioasă şi-şi va reveni de la sine în câteva săptămâni.

Au trecut apoi 14 luni fără ca femeia să poată urina singură şi tot nu i se dăduse un diagnostic. Abia când s-a dus din nou la medic pentru că avea probleme cu cateterul i s-a dat diagnosticul de boală Fowler.

Te-ar mai putea interesa: 4 mirosuri corporale alarmante

Ce trebuie să știi despre sindromul Fowler

Sindromul Fowler este o afecțiune rară care afectează de obicei femeile tinere, de 20-30 de ani. Este dificil de diagnosticat, iar simptomele sunt urinarea dureroasă sau cu dificultate, durerile de spate, durerile de la nivelul vezicii urinare și imposibilitatea de a urina. Problema este cauzată de incapacitatea sfincterului de a se relaxa pentru a permite urinei să fie eliminată.

Vezi şi: Mary Tifoida, femeia carantinată cu forţa. Cât timp şi-a petrecut în izolare

Din păcate, tratamentul medicamentos nu a ajutat-o pe Elle Adams prea mult. I s-a spus că singura ei opțiune este stimularea nervului sacral, o terapie care ajută conexiunea dintre vezică, intestine și creier. Adams a simţit că o ajută şi foloseşte cateterul mai puţin cu circa 50%.

FOTO: ShutterstockRecente

magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg