Femeia care n-a putut urina 14 luni. Medicii au crezut-o doar anxioasă

O britanică în vârstă de 30 de ani a aflat că are o tulburare rară a tractului urinar care nu i-a permis să urineze 14 luni.

image

Viaţa unei femei de 30 de ani din estul Londrei a fost dată peste cap când nu a putut urina. Elle Adams era perfectă sănătoasă, dar, dintr-o dată, n-a putut elimina urina, indiferent cât de multe lichide ar fi băut. Într-un final, a fost diagnosticată cu o afecțiune rară numită sindromul Fowler, potrivit Bestlifeonline.com.

La început, femeia nu s-a alarmat

Elle Adams era o cunoscută creatoare de conţinut din Londra în 2020 când s-a trezit într-o dimineaţă și pur și simplu n-a mai putut să urineze, după cum a povestit chiar ea: „M-am gândit că asta este cu adevărat ciudat, dar am continuat ziua și am încercat să uit de asta. Am lăsat-o aproximativ o oră și m-am gândit că pur și simplu nu pot. Sunt acasă, robinetul funcționează, nu aș putea fi mai relaxată. Am încercat absolut totul‟.

Pe măsură ce ziua a trecut, Elle a devenit mai alarmată și a mers la Spitalul St. Thomas din Londra, unde i s-a spus că are 800 ml în vezică. De obicei, o femeie poate reţine în vezica urinară circa 500 ml de urină. Medicii i-au dat un cateter de urgență, un tub care este introdus în vezică și drenează urina. După patru ore în spital, medicii i-au spus lui Adams că ar putea fie să scoată cateterul și să vadă dacă poate urina singură, fie să meargă acasă și să se întoarcă la spital în trei săptămâni. După ce l-au îndepărtat, nu a putut urina singură. A mers acasă şi a învățat de la o asistentă să-şi monteze singură un cateter.

I s-a spus că este anxioasă şi-şi va reveni în câteva săptămâni

Asistenta care o ajuta pe Adams și-a dat seama că se întâmplă ceva grav și a îndemnat-o să meargă la alţi medici numai că nici aceştia nu au luat-o în serios. I s-a spus ba că ar fi băut prea mult, ba că este anxioasă şi-şi va reveni de la sine în câteva săptămâni.

Au trecut apoi 14 luni fără ca femeia să poată urina singură şi tot nu i se dăduse un diagnostic. Abia când s-a dus din nou la medic pentru că avea probleme cu cateterul i s-a dat diagnosticul de boală Fowler.

Te-ar mai putea interesa: 4 mirosuri corporale alarmante

Ce trebuie să știi despre sindromul Fowler

Sindromul Fowler este o afecțiune rară care afectează de obicei femeile tinere, de 20-30 de ani. Este dificil de diagnosticat, iar simptomele sunt urinarea dureroasă sau cu dificultate, durerile de spate, durerile de la nivelul vezicii urinare și imposibilitatea de a urina. Problema este cauzată de incapacitatea sfincterului de a se relaxa pentru a permite urinei să fie eliminată.

Vezi şi: Mary Tifoida, femeia carantinată cu forţa. Cât timp şi-a petrecut în izolare

Din păcate, tratamentul medicamentos nu a ajutat-o pe Elle Adams prea mult. I s-a spus că singura ei opțiune este stimularea nervului sacral, o terapie care ajută conexiunea dintre vezică, intestine și creier. Adams a simţit că o ajută şi foloseşte cateterul mai puţin cu circa 50%.

FOTO: Shutterstock



Recente

David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg
Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor  foto   Shutterstock jpg
vacanta la all inclusive jpg
Donald Trump si Familia Regala  jpg
Echinocțiu de primăvară jpg
Elizabeth Hurley  jpg
obiceiuri demodate jpg