Bogdan Drăcea se descrie printr-o glumă scurtă: „De ce a trecut găina strada?!‟
Nume familiar în mediul online și televizat, Bogdan Drăcea este un comediant din liga avansaților, prezentator și influencer cunoscut pe platformele de social media. În prezent, face parte și din echipa show-ului „Săriți de pe fix‟, difuzat joi, de la 21:30, prezentat de Cabral, pe care, glumește, îl așteaptă să se sature de emisiuni, ca să-i ia locul. Până atunci, Bogdan a inițiat un proiect de suflet, o asociație dedicată ajutorării animalelor, înființată în memoria motanului său. Ne-a povestit mai multe în interviul presărat cu glumițe, pe care l-a acordat revistei „Click! pentru femei‟.

Cum te descrii într-o glumă scurtă?
De ce a trecut găina strada?! – știu oamenii răspunsul.
Ce te-a inspirat să devii comediant și ce te motivează să continui în acest domeniu?
Vorba aceea, am ales asta, că altceva n-a fost. Și dacă e să nu mai meargă vreodată, eu n-am nicio rușine să mă apuc de orice alt job. Până la urmă, am avut și eu ceva joburi, am lucrat și la HR, și la o casă de avocați, am făcut mai multe lucruri – unde mă pui, mă descurc!
Ai spus într-un interviu că în copilărie visai să devii tractorist. De fapt, erai atras de mașinile mari sau de ce tractorist?
Cred că de mașinile mari, în general. Visul meu, în continuare, este să-mi iau și permisul de tir la un moment dat – nu că l-aș folosi sau ceva, dar mi se pare că altcumva mergi pe stradă știind că tu ai voie să conduci un tir, legal.
Cum gestionezi stresul și presiunea de a fi mereu amuzant și spontan? Oamenii se așteaptă să fii mereu cu glumele la tine...
Nu, asta este o mare greșeală, nu trebuie să fii mereu amuzant și spontan. De exemplu, stăteam chiar acum o lună la rând, la taxe și impozite, și a venit o fată la mine și m-a întrebat de ce sunt supărat și eram... „sunt la coadă la taxe și impozite, de ce aș fi vesel?!‟ Eu trebuie să fiu amuzant și, eventual, spontan, doar acolo unde trebuie să-mi fac treaba. În rest, când mai merg pe stradă, dacă mă vedeți supărat, înseamnă că am eu vreun motiv – lăsați-mă să fiu supărat, când vreau și eu să fiu supărat.
Cum alimentezi creativitatea și inspirația în cariera ta? Unde găsești mereu resurse pentru ceea ce faci?
Păi resursele în ceea ce privește stand-up-ul se găsesc mereu în oameni, în situații. De multe ori, mă forțez să mai ies din casă prin locuri ca să mai scriu ceva la stand-up. Și, în general, din orice se întâmplă. Plus că mi se pare că trăim într-o țară unde, Slavă Domnului, ai material de făcut glume la greu.
Îți place rolul pe care-l ai în emisiunea „Săriți de pe fix‟?
Îmi place foarte mult rolul pe care îl am eu în emisiune, și anume, de șef de galerie de vorbit la canapea, pentru că eu pe țipat și pe sărit așa sunt mai greu – și sunt mai greu și la corp, vrea să zic, de asta mi-e foarte greu să sar tot timpul, să fac toate alea, dar îmi place să comentez acolo și îmi place și mie să mă prostesc de foarte multe ori. Cred că avem o echipă foarte mișto și cumva ne completăm fiecare – când e unul mai slab într-o parte, imediat este salvat de celălalt și tot așa. Bine, mai sunt și fazele pe care voi nu le vedeți la TV, în care suntem slabi toți, dar Slavă Domnului și mulțumim editului că nu or să ajungă pe internet niciodată.
Ce aduce nou acest sezon?
În primul rând, aduce foarte mulți oameni noi, pentru că s-a mărit echipa, ca să zic așa, și cred că fiecare a adus ceva nou. Este fix aceeași nebunie, poate suntem și noi mai obișnuiți și au ieșit mai mișto unele lucruri, dar cred că s-a văzut și în episodul de pe 1 decembrie că suntem și mai demenți. Ne-am învățat cum funcționează și acum nu mai suntem supărați că aflăm în ziua aia că trebuie să stăm cu capul în jos – asta e!
Ce îți place cel mai mult la colegii tăi? Ce ai învățat de la ei?
Îmi place că sunt golani toți și cumva fiind golani mai în vârstă am ce să învăț de la ei tot timpul. Îi apreciez și respect pe toți – mă rog, aproape toți... Glumesc! Chiar îmi place de toată lumea.
Dacă ar fi să primești un telefon cu invitația de a fi prezentatorul unui show, similar cu „Săriți de pe fix‟ sau nu, ce ai răspunde?
Aș răspunde că da, bineînțeles! PRO TV, hai, să facem ceva, eu chiar cred că aș putea să prezint un show la voi – nu bine, dar cred că m-aș descurca foarte ok. Nu știu, dacă se satură vreodată Cabral de „Ce spun românii‟, eu sunt gata să-l iau în primire.

Cum a evoluat umorul tău de-a lungul timpului?
Vreau să cred că a evoluat în bine, bineînțeles că au fost și scăpări, dar încerc să adaptez tot timpul în funcție de situație, pentru că împărțim partea asta cu TV-ul, unde mă văd oameni mai în etate și Youtube-ul, unde am content cu o grămadă de vloggeri la care se uită foarte mulți copii, și încerc să mă adaptez în funcție de situație. Plus că, de ceva timp, de când fac Youtube mai puternic, au început să vină foarte mulți copii și la spectacole de stand-up și încerc cu mai puține înjurături. Dar nu deloc că, până la urmă, trebuie să le afle de undeva și mai bine să le afle de la noi decât de pe străzi.
Cum reacționezi la feedback-ul negativ sau la critici? Ai vreo strategie pentru a le gestiona constructiv?
Nu răspund absolut nimic, niciodată, și dacă mai primesc mesaje sau comentarii foarte urâte, le las acolo. Până la urmă, cred că oamenii respectivi au o problemă cu ei, nu cu mine, neapărat și nu mă interesează. Adică m-au mai înjurat oameni, mi s-a mai vorbit urât, dar niciodată față în față, toți îmi zic doar pe net, dar dacă asta îi face pe ei să se simtă mai bine, eu n-am absolut nicio problemă, să le dea Dumnezeu sănătate.
Ce planuri de viitor ai în carieră? Există vreun proiect nou la care lucrezi și despre care ne poți oferi detalii?
Anul ăsta sper să bubuim cu „Săriți de pe fix‟, să meargă bine și sezonul acesta, să mai facem încă două sezoane pe an – nu de alta, dar sunt banii ăia puși deoparte. Youtube foarte mult, plecăm în turneu cu stand-up-ul și mi-am deschis o asociație pentru animale, unde o să fac mai multe chestii. Se numește „Asociația Ramses‟, unde vreau să strângem fonduri pentru diverse cazuri, pentru cabinete veterinare și, cine știe, poate, ușor, ușor, și un adăpost fizic, vedem cum merge. Fac fapte de caritate pentru animale de foarte mulți ani și cred că, în sfârșit, a venit momentul să fac ceva al meu. Sper să meargă Asociația – puteți da un follow, să intrați pe site, e foarte mișto totul. Asociația este făcută pentru a-mi onora motanul care, din păcate, nu mai este. Cam ăsta este proiectul meu de suflet pe care vreau să mă axez foarte mult și, bineînțeles, stand-up și ce mai facem pe lângă că trebuie să și vină banii ăia de undeva.
Cine sunt comedianții sau personalitățile care te-au inspirat în dezvoltarea stilului tău?
Pe partea de stand-up aș merge cu Bobonete, Micuțu foarte mult. Și pe parte de YouTube cred că Șelly – clar, nu se compară nivelul niciodată, e mult peste, dar ca idee, mă inspiră pentru că este un om care muncește foarte mult și deși a ajuns la un nivel tot muncește la fel de mult în continuare, deci cred că asta este cheia, să nu te complaci niciodată.
Ce sfaturi oferi celor care doresc să urmeze o carieră în comedie și media?
Să facă, să nu aștepte! Veniți la serile de open mic, se organizează la toate cluburile de comedie din București și chiar și la câteva terase. Căutați seara amatorilor pe internet. Puteți să veniți să vedeți prima oară, nu este obligatoriu să vă înscrieți, vedeți dacă vă place. Iar dacă vreți să vă apucați de YouTube, încercați! Pur și simplu, faceți un clip, vedeți cum merge. Bineînțeles că o să fie și oameni care vor râde de voi, care o să vă comenteze, o să vă descurajeze cel mai probabil, dar voi faceți și dacă simțiți că asta e ce trebuie, continuați că n-are cum să nu iasă la un moment dat, dacă te chinui, tot iese.
@PRO TV