Cum ajuţi un prieten care tocmai a trecut printr-un divorţ

1 79137 original jpg jpeg

Nimănui nu îi face plăcere să se despartă de partener şi să înceapă o viaţă nouă singur, departe de orice ajutor. Cu atât mai mult să se deschidă unui prieten şi să vorbească despre suferinţa care îl mistuie. Totuşi, o discuţie sinceră îl poate ajuta pe cel care suferă mai mult decât crede. Dacă ai un astfel de prieten care trece prin momente grele, află cum îl poţi ajuta!

Evită să îi vorbeşti de rău fostul partener

Oricât de mult ţi-ai dori să îl blestemi pe cel sau cea care ţi-a făcut prietenul să sufere, nu vei face decât să pui şi mai multe paie pe foc. La un moment dat, amicul tău s-ar putea să îl apere pe cel care i-a fost odată alături. Asigură-te mai bine că nu îi reaminteşti amicului tău decepţiile prin care a trecut şi, mai mult decât atât, încearcă să îi arăţi lucrurile pozitive în viaţă, să îl înveţi să vadă şi partea plină a paharului. Este important să empatizezi cu cel aflat în suferinţă şi să îl ajuţi să îşi ridice stima de sine, chiar dacă a fost sau nu părăsit. Orice tranziţie este dificilă, însă gândirea pozitivă joacă un rol deosebit decisiv.

Aminteşte-i că e stăpân pe situaţie

A fi stăpân pe situaţie înseamnă a avea control. Controlul poate fi amuzant, întrucât îl căutăm cu disperare, dar uităm să îl excercităm când vine vorba de lucrurile simple. De exemplu, modul în care vorbim cu noi înşine. Ai putea să îi sugerezi amicului tău să se oprească din a vorbi negativ despre sine şi să încerce să se laude cât mai des. Divorţul poate aduce pe cineva în depresie, dacă nu ştie cum să îşi controleze viaţa şi, mai ales, emoţiile. Ajută-ţi prietenul să se identifice cu el însuşi şi fii tu genul de persoană care salvează lucrurile.

Fii un bun ascultător

Deşi s-ar putea să fii tentată să îţi linişteşti prietenul cu cât mai multe vorbe, poate ar fi mai bine să încerci să îl asculţi, să vezi ce are de spus. Uneori, prietenii aflaţi în suferinţă au nevoie de o ureche bună, fără judecată, în loc de sfaturi. Preferă să se descarce cuiva, ca mai apoi să facă tot posibilul pentru a uita cele întâmplate. Fii o prezenţă calmă şi discretă, asta pentru a nu îngreuna şi mai mult starea interlocutorului tău.

Petrece cât mai mult timp alături de el

Chiar dacă poate prietenul tău divorţat este o persoană pe care o vezi foarte des, fie la locul de muncă, fie în viaţa de zi cu zi, fă un efort să îţi petreci timpul alături de el. Socializarea îl va ajuta să uite de probleme şi să se acomodeze din nou cu viaţa de unul singur. Dacă prietenul tău nu îţi dezvăluie deschis când i se pare cea mai grea parte a zilei, întreabă-l pur şi simplu. Mai mult decât atât, invită-l să petreceţi timp în oraş, poate la un film sau într-un restaurant care îi place.

Nu judeca şi nu bârfi!

Dacă amicul tău îţi povesteşte detalii intime din viaţa de dinaintea divorţului, înseamnă că are încredere în tine şi a devenit o persoană vulnerabilă, gata să spună tot ce are pe suflet. Nu încerca să îl judeci pe fostul partener şi nici să bârfeşti decizia pe care a luat-o, ci încearcă să respecţi viaţa privată a fiecărui om. Ascultă cu atenţie, dar ai grijă să nu divulgi mai departe. În plus, abţine-te să faci comentarii răutăcioase, care ar putea să îţi strice imaginea.Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg