VIDEO Viaţa de roman a vloggeriţei Anyta. Şi-a văzut tatăl transformat de Dumnezeu şi a învins cancerul

Pentru unii dintre noi, viaţa rezervă o mulţime de surprize. După încercări mari, realizăm că suntem mai puternici şi că tot răul a fost spre binele nostru. Vloggeriţa culinară Anyta a depăşit o copilărie plină de suferinţe şi a învins un cancer limfatic cu ajutorul lui Dumnezeu.

image

Ana Maria Kerekes din Cluj-Napoca este vlogger culinar şi mamă a trei copii cunoscută ca Anyta de pasionaţii de gătit. Originară din judeţul Mureş, satul Răzoare, Comuna Miheşu de Câmpie, a crescut într-o familie săracă, fiind cea mai mare dintre trei fraţi. Destinul i-a purtat paşii în Spania, unde a muncit din greu vreme de nouă ani, apoi pasiunea pentru gătit a adus-o din nou acasă.

Copilăria i-a fost marcată de lipsuri şi frică

Ana Maria ne-a povestit despre copilăria ei foarte grea. Nu doar sărăcia, traiul într-o singură cameră cu paturi din paie și hrana puţină au început să facă din ea omul puternic de azi, ci şi violenţa tatălui ei căzut în patima alcoolului. „Au fost bătăi crunte primite de la tata. Îmi era frică şi să mănânc. Aveam şase ani când tata mi-a rupt mâna şi piciorul. Mama a fost stâlpul casei noastre, a răbdat mult, a postit ani de zile, post negru, în ascuns, şi l-a purtat pe tata în rugăciune. A mers la un preot care i-a spus că soţul este posedat de mai multe duhuri rele. Preotul s-a rugat pe o haină a tatei. Când tatăl a îmbrăcat-o, a simţit că îl strânge prea mult şi a rupt-o imediat‟, ne-a povestit Ana.

„L-am iertat din suflet pe tata‟

După ani de teroare, în care întreaga comunitate îi ştia de frică tatălui ei, Dumnezeu i-a deschis ochii, s-a schimbat radical şi, alături de Ana şi toţi ai casei, a început să aibă şi amintiri frumoase. „L-am iertat din suflet pe tata‟, spunea Anita pe canalul ei de Youtube, Anyta Cooking, unde l-a invitat şi pe tată să istorisească prin ce a trecut: „Dumnezeu mi s-a arătat într-un vis. Era ca şi cum mi-am pierdut familia şi o căutam. Atunci am auzit o voce: «Pocăieşte-te! Întoarce-te la Mine, altfel vei pierde copiii şi familia» Am început apoi să merg la o adunare la noi în comună. Toţi s-au speriat când m-au văzut. Stânca inimii mele a fost zdrobită de Dumnezeu şi am început să gândesc diferit. Iertaţi-mă, dragii mei!‟.

În Spania, lucra şi 16 ore pe zi

Pasiunea Anytei pentru gătit s-a manifestat din copilărie. La vârsta de 12-13 ani, făcea bomboane de zahăr ars cu nucă. Pe la 14 ani, a făcut pâine în lipsa mamei plecate în Germania la lucru. „Am absolvit liceul teologic din Cluj, apoi, la vârsta de 21 de ani aveam deja doi copii, pe Gabi şi Andrei. Prima mea căsătorie nu a mers. El era cu 17 ani mai mare decât mine. Aveam mentalităţi diferite, iar lipsa de respect din partea lui a dus la despărţire după zece ani. Nu-mi pare rău, deşi nu mi-a fost uşor să cresc doi copii singură‟, ne-a povestit ea.

Vezi şi: Bona filipineză Magilyn: „Viaţa copiilor este mai bună aici‟

Pasiunea pentru cofetărie s-a amplificat la 23 de ani, când a început să lucreze într-un restaurant cu două stele Michelin din Spania. Despre acea perioadă ne spune: „În primii trei ani de la plecarea în Spania, am stat fără copii şi au fost cei mai grei ani. Îi vedeam o dată pe an. Am lucrat nouă ani cu cheful Nacho Manzano, foarte cunoscut acolo. Am spălat vase doi ani, am ajutat bucătarii, am decorat torturi, am fost chelneriţă‟. În acei nouă ani, a lucrat şi 16 ore pe zi, dar a învăţat multe secrete ale artei culinare.

image

Mămică pentru a treia oară, la 31 de ani

La doi ani de la divorţ, l-a cunoscut online pe actualul soţ, Arnold, de origine maghiară, ea fiind în Spania. S-au văzut faţă în faţă la Cluj, când ea a revenit în ţară şi l-a cucerit cu sinceritatea ei. A plecat cu ea, şi-a continuat activitatea de arbitru o vreme, apoi a lucrat ca bucătar. „Suntem căsătoriţi de 11 ani şi-I mulţumesc Domnului. Alături de el, am creat o familie frumoasă. M-a acceptat cu doi copii şi niciodată nu am avut vreun reproş din partea lui. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o fetiţă superbă, Sofia, în vârstă de şapte ani‟. Când a rămas însărcinată cu micuța Sofia, locuia în Spania și a renunţat la serviciu. Soțul a încurajat-o să publice în social media ceea ce face în bucătărie. Soţul i-a devenit cameraman, editor, după orele de serviciu, chiar şi noaptea. Acum, au un business care a trecut de cifra de afaceri de un milion de euro.

Citeste şi: Brigitta Gheorghe, de la muzică la arta culinară

„Simţeam că o să vină încercarea peste mine‟

Când totul începuse să meargă bine, Dumnezeu a trecut-o printr-o încercare incredibil de grea. A fost diagnosticată cu cancer limfatic la vârsta de 35 de ani. „Când am primit vestea, parcă a căzut cerul pe mine. Atunci am avut întâlnirea cu Domnul. Am crezut că o sa mă fac bine şi că toate încercările vin cu un scop: acela de a fi mai buni, mai iertători, mai puternici. Când am primit diagnosticul, am ştiut că El a îngăduit‟.

image

Pe patul de suferinţă, Ana Maria repeta neîncetat această rugăciune: „Doamne, ştiu că Tu ne-ai creat. Ştii tot circuitul nostru. Restaurează şi curăţă fiecare celulă din corpul meu prin sfânt sângele Tău. Ştiu că Tu poţi totul. Amin!‟

Privind în urmă, vede toate încercările vieţii ei ca pe nişte binecuvântări. Îndeamnă pe oricine să fie optimist, pentru că Dumnezeu are rezolvare la toate: „Am suferit enorm atunci, dar mi-am dat seama că viaţa de aici nu este totul, că e important cum trăim. Ce facem pentru Dumnezeu rămâne veşnic. Când medicul mi-a spus că am intrat în remisie, îmi venea să strig pe holul spitalului că Dumnezeu este mare‟.

FOTO: arhiva personală



Recente

Laura, Ada si Adela Retreat Vama Veche  jpg
terapia prin țipăt  foto   Shutterstock jpg
Brittany Murphy  foto   Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr  21   2024 jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
2 semne zodiacale cu noroc la bani in octombrie 2024  Sursa foto shutterstock 2278530341 jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Halle Berry  foto   Shutterstock jpg
OCC Matilda jpeg
Mariah Carey  foto   Shutterstock jpg
Ciocolata Dubai  Sursa foto shutterstock 2515426331 jpg
Tizi Hodson jpg
Pamela Anderson jpg
Leonardo DiCaprio și dublura lui, Roman Burtsev  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Cele mai bune jucătoare de fotbal jpg
Men in Black  foto   Imdb jpg
Acesti nativi au noroc pe 4 octombrie datorita Lunii in Scorpion  Sursa foto shutterstock 2381801813 jpg
Jennifer Aniston  foto   Shutterstock, Instagram jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg