4 trucuri simple prin care îți poți moderniza bucătăria

Bucătăria este adesea considerată inima casei. Pe lângă faptul că este locul în care gătești cele mai interesante preparate, această încăpere poate fi și locul în care petreci timp cu cei dragi.

image

Este inclusiv un spațiu de socializare dacă obișnuiești să îți inviți prietenii și vă place să serviți diverse gustări în bucătărie în timp ce vorbiți. Astfel, modernizarea ei aduce un plus de stil și funcționalitate spațiului în care petreci ore bune din zi, iar mai multe idei pentru transformarea acesteia găsești aici.

În acest articol îți vom prezenta doar câteva trucuri simple pe care le poți integra cu ușurință.

Iluminat

Iluminatul poate fi un element-cheie în modernizarea bucătăriei tale. Poți amplasa în mod strategic corpurile de iluminat pentru a evidenția anumite elemente ale încăperii pe care vrei ca vizitatorii să le observe sau pur și simplu ca să ai mai multă lumină. De exemplu, dacă ai o insulă de bucătărie, poți adăuga câteva pendule decorative deasupra, iar dacă ai un bar, spoturile pe șină îndreptate în zona respectivă sunt mai indicate. În plus, poți monta dulapuri cu LED integrat deasupra zonei de gătit, ca să ai mai multă vizibilitate atunci când pregătești mâncarea.

Detaliile fac diferența

Deși poți fi tentat să nu acorzi atenție acestor detalii, ele sunt cât se poate de importante. Elemente precum dozatoarele de detergent din zona chiuvetei, scurgătoarele și obiectele mici decorative precum solnițele, coșul pentru fructe și nu numai întregesc aspectul bucătăriei. Poți alege unele din inox, de exemplu, pentru un aspect cât mai modern. În plus, acest material este rezistent, ceea ce îl face ideal pentru această zonă a casei.

Adaugă un colț de natură în bucătărie

În mod cert, bucătăria nu este primul loc în care te gândești să pui plante decorative, însă acestea aduc un contrast interesant și proaspăt în încăpere. Acest truc nu presupune investiții majore, însă aduce imediat un plus de stil. Dat fiind că temperatura din bucătărie crește în momentul în care gătești, iar umiditatea poate fi și ea un factor neplăcut pentru unele plante, cel mai bine este să consulți lista de pe Housebeautiful ca să vezi care sunt cele mai potrivite.

Schimbă electrocasnicele vechi

Acest ultim punct este cel mai costisitor, însă având în vedere că în bucătărie ai diverse electrocasnice (de la frigider, aragaz, mașină de spălat vase etc), dacă aspectul acestora nu este unul modern, vor schimba total aspectul camerei. De asemenea, este de preferat să optezi pentru aceleași culori ca să nu distragă toată atenția. În fond, sunt alte elemente de design pe care vrei să pui accentul, așa că alege aparatele și din punct de vedere estetic, nu numai funcțional.

Sursa foto: Pexels



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg