Cele mai murdare obiecte din bucătărie. Îți pot afecta sănătatea!

Bucătăria trebuie să fie cel mai curat loc din casă, deoarece aici se află alimentele pe care le consumi, iar dacă aceste obiecte se află în bucătăria ta, trebuie să scapi de ele! În caz contrar, îți pot afecta sănătatea. 

image

Mulți oameni au tedința să păstreze anumite obiecte în speranța în care, cândva, vor avea nevoie de ele. Din păcate, multe dintre ele pot fi surse de germeni și bacterii, mai ales dacă sunt achiziționate de o perioadă lungă de timp.

Spre exemplu, ustensilele vechi, care sunt deteriorate sau stricate, trebuie înlocuite cu altele noi: „Bucățile din cauciuc se pot dezintegra în lichidele fierbinți, iar lemnul din spatulă ar putea ajunge direct în oala cu mâncare, ceea ce înseamnă pericol de sufocare și gust neplăcut‟, a spus specialistul Sylvia Fountaine, pentru „Eating Well‟. 

Citește și: Cele mai murdare obiecte din casă. Le acorzi atenție când faci curățenie? 

Bureții vechi sunt alte obiecte care nu ar trebui să se afle în bucătăria ta. Bureții pot adăposti numeroase bacterii, iar studiile au arătat că fac parte din categoria celor mai murdare obiecte din locuință, așa că a sosit momentul să scapi de ei și să înlocuiești buretele vechi de bucătărie cu altul noi de cel puțin o dată pe săptămână. Și plăcile vechi de tăiat pot conține bacterii, iar dacă sunt uzate, trebuie să le arunci și să achiziționezi altele noi! 

Scapă de uleiul vechi de gătit, deoarece poate fi nociv! Unele uleiuri rezistă mai mult decât altele, așa că pentru a-ți menține sănătatea, verifică-le prospețimea, iar dacă gustul și mirosul sunt alterate, aruncă-le la coșul de gunoi! 

Vezi și acest articol: Te va surprinde ce obiecte poți curăța și dezinfecta la mașina de spălat vase! 

Nu este indicat să păstrezi nici condimentele vechi! În general, după 1 an își pierd aroma, însă există produse care se deteriorează mai repede de atât.

În cele din urmă, verifică alimentele din congelator! În general, după 1 an de zile, cărnurile nu mai sunt la fel de calitative ca în momentul achiziționării, prin urmare, ar fi bine să nu le utiliezezi, mai ales dacă observi că și-au schimbat culoarea.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg