Află câtă apă trebuie să bei pentru a avea rinichi sănătoşi

1 75887 original jpg jpeg

Poţi avea rinichi sănătoşi dacă eşti atentă la cantitatea de apă pe care o consumi, adică cea potrivită pentru organismul tău. E o idee greşită că trebuie să bei minimum 8 pahare de apă zilnic, căci vârsta, clima, stilul de viaţă, starea de sănătate pot fi diferite de la om la om. Iată de ce e bine să ţii cont dacă vrei rinichi sănătoşi!

Aproximativ 60-70% din greutatea corpului este compusă din apă şi fiecare parte a aceastuia trebuie să funcţioneze corespunzător. Apa joacă un rol deosebit de important, deoarece ajută rinichii să elimine deşeurile din sânge şi din urină. În momentul deshidratării, întreg organismul funcţionează mai greu, deshidratarea severă putând duce chiar şi la distrugerea rinichilor, de aceea e important să bei suficiente lichide.Iată 6 sfaturi care te asigură că bei cantitatea potrivită şi că îţi menţii rinichii sănătoşi:

1. Recomandarea de a bea 8 pahare de apă pe zi este bună, dar nu bătută în cuie, căci este o recomandare generală. Institutul de medicină a estimat că bărbaţii au nevoie de aproximativ 13 pahare (3 litri), în timp ce femeile au nevoie de aproximativ 9 pahare (2, 2 litri).

2. Mai puţină apă, mai bună, dacă ai probleme cu rinichii. Când aceştia cedează, corpul nu mai secretă suficientă apă. Persoanele care iau tratament pentru dializă trebuie să reducă considerabil cantitatea de apă consumată, aşa cum le recomandă medicul.

3. Există posibilitatea să bei prea multă apă. Deşi acest lucru se întâmplă destul de rar, atleţii care participă la maraton pot consuma cantităţi uriaşe, diluându-se astfel nivelul de sodiu din corp, ducând chiar la hiponatremie, afecţiune destul de periculoasă.

4. Urina îţi poate da indicii cu privire la starea de sănătate. Pesoanele care consumă o cantitate potrivită de lichide şi sunt hidratate vor avea urina de culoare deschisă, aproape incoloră. Dacă aceasta are o culoare galben-închisă, indică faptul că eşti deshidratată. Cantitatea zilnică de urină eliminată ar trebui să fie în jurul a 1,5 litri.

5. Oxigenul previne apariţia pietrelor la rinichi. Pietrele la rinichi şi infecţiile apărute la nivelul tractului urinar sunt afecţiuni care pot afecta grav rinichii, de aceea hidratarea corespunzătoare este esenţială. Pietrele la rinichi se formează mai greu atunci când organismul este bine hidratat. Totodată, apa dizolvă antibioticele utilizate să trateze infecţiile urinare. Dacă vei bea mai multă apă, vei produce mai multă urină, putând scăpa mai uşor de bacteria care a cauzat apariţia infecţiei urinare.

6. A bea apă în plus înainte şi după alte medicamente poate ajuta rinichii să se menţină sănătoşi, însă este indicat să citeşti înainte prospectul şi să întrebi medicul cum este cel mai bine să procedezi, în special dacă ai restricţionată cantitatea de lichide.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg