Alimente care devin mai gustoase când sunt congelate. Jeleurile, mult mai suculente!

Congelarea alimentelor ajută la conservarea lor, dar ce-ai spune dacă ai afla că reprezintă și o modalitate cu ajutorul căreia poți să pregătești adevărate delicii culinare? De exemplu, jeleurile vor deveni mai aromate, iar salata iceberg mai crocantă decât varianta sa proaspătă. 

image

Există câteva alimente care sunt mult mai delicioase în varianta congelată. Ne referim la iaurtul cu fructe, care se poate transforma într-o înghețată delicioasă, dar și la strugurii înghețați pe care îi poți folosi pe post de gheață pentru băutura ta preferată. Ce-ai spune dacă le-ai testa și pe următoarele? 

Salata iceberg 

Să congelezi salata iceberg este o soluție bună, deoarece va deveni mai crocantă și ideală pentru a fi consumată cu sosuri cremoase, așa cum sunt sosurile de brânză. Tot ce trebuie să faci este să tai salata în două bucăți și să pui cele două bucăți la congelator timp de două ore. 

Vezi și: Cele mai bune alimente congelate pentru o talie de invidiat. Se prepară ușor și sunt delicioase! 

Jeleuri 

Pune jeleurile la congelator, iar după câteva ore, bucură-te de gustul lor special! Congelarea intensifică aroma și suculența jeleurilor, pe care nu le simți, în mod normal, când acestea sunt depozitate la temperatura camerei. 

Avocado 

Dacă ești un iubitor de avocado, probabil știi că acest fruct se poate strica destul de repede, mai ales când este depozitat la temperaturi ridicate. Ca să te ajutăm, îți spunem că dacă îl vei congela, nu doar că acesta se va menține proaspăt, ci și că își va păstra gustul și cremozitatea. Urmărește tutorialul de mai jos și descoperă cum îl congelezi corect! 

Vezi și: Curiozități despre avocado: în 9 luni se coace și e bun de consum, exact cât durează o sarcină 

Umplutura de mere pentru plăcintă 

Când faci plăcinte cu mere, nu arunca umplutura rămasă! Pune-o într-o pungă și congeleaz-o, deoarece aroma sa va fi la fel de intensă sau mai mult decât atât, în timp ce textura va fi la fel de proaspătă ca în ziua în care ai pregătit-o. 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube