Avertismentul unui medic neurolog: „Copiii noştri nu numai ca nu mai au copilărie, dar se imbolnăvesc!”
Presiunea pusă pe elevi la şcoală, precum şi volumul mare de teme pe care aceştia îl primesc zilnic poate avea consecinţe grave, avertizează un medic neurolog.
Mihaela Pungan, medic neurolog din Târgu Jiu şi mamă, susţine că volumul mare de teme şi de informaţii pe care copiii le primesc zilnic la şcoală îi afectează pe cei mici.
„Sunt indignata si pe de altă parte tristă! Fetiţa mea, în clasa a V-a, se trezeste dimineata si plânge făcând teme de la 8 la 11, iar seara de la 7 la 10, după care adoarme plângând. In restul timpului este la şcoala . Imi povesteşte că sunt discipline la care profesorii îi iau ca etalon de cunoaştere pe copiii care fac meditatii la acele materii, intreaba la modul general daca se cunosc acele noţiuni si daca se răspunde ( evident de cei de care stiu ca da) trec mai departe.
Citeşte şi: Până la ce vârstă trebuie să doarmă copilul cu mama
Si ea face meditatii la 2 materii , de la 6-7 seara si primeste teme in plus si a colo…. la cate meditatii sa meargă?!!!! La sfârşitul săptămânii nu putem merge nicăieri împreuna pentru ca au teme….
Am intrebat-o: „Andreea cum te simti? „Imi raspunde mereu : „stresata”. Am făcut câteva analize si ce credeti ATPO este peste limită ( anticorpii antitiroida, primul organ care ne ajută in modulare a stresului ). Aşadar ceea ce simte produce modificări organice", a scris aceasta într-un mesaj postat pe Facebook.
„Copiii noştri nu numai ca nu mai au copilărie, dar se imbolnăvesc!”
Totodată, Mihaela Pungan face un apel la ceilalţi părinţi şi îi încurajează să vină cu soluţii, ca elevii să nu treacă prin aceste situaţii
„A identifica si rezolva probleme nu inseamna a căuta vinovaţi! Dacă acceptăm aceasta paradigma este adevarat ca de vina suntem cu toţii. Există un curent /” o moda” in invatamant ( dincolo de norme), iar noi părinţii o acceptăm, pana cand ne ajunge „cuţitul la os”. Sigur , sunt de acord si cu opinia ca problema trebuie discutată la clasa, la scoala , inspectorat si minister . Dar pe de altă parte trebuie dezbătută si public pentru a-i afla anvergura şi opinia tuturor celor implicati.
Citeşte şi: 5 sandvişuri sănătoase pe care i le poţi pregăti copilului tău
Mentionez ca nu doresc să ” ma racoresc” in public , ci doar sa semnalez probleme generale in sistemul românesc de invatamant, pe care daca le dezbatem împreună părinţi , profesori , medici , poate găsim soluţii!
Cu toate că există norme de igienă muncii si a invatatului, acestea nu sunt aplicate. Conceptul de minte sănătoasă in corp sănătos este desuet", a mai completat aceasta.
Sursă foto: pixabay.com