Băuturile cu electroliți, noua preferință a vedetelor. Chiar te fac mai deștept?

Fanaticii fitnessului de la Hollywood sunt adepții băuturilor cu electroliți. Chiar funcționează aceste produse destinate celor cu viață activă?

image

A devenit o modă la americani să consume băuturi cu electroliți. Actrițele Jennifer Aniston și Gwyneth Paltrow se numără printre vedetele care fac reclamă unor astfel de produse, ridicând în slăvi beneficiile lor.

Multă lumea se concentrează pe wellness în zilele noastre, în frunte cu actrițele sau cântărețele de peste ocean. Iar produsele care conțin elecroliți, fie că sunt sub formă lichidă, pudră sau tabletă, sunt la mare căutare în prezent.

De fapt, există deja o industrie cu astfel de produse de peste 35 de miliarde de euro pe an, la nivel global, care promite să crească pe măsură ce vedetele internaționale acceptă să le promoveze. Însă produsele cu electroliți găsite în farmacii și chiar la supermarket au vreun efect?

Electroliții ne cresc nivelul hidratării din organism, ne dau mai multă energie și ne fac să ne concentrăm mai bine. Cel puțin asta promit produsele aflate pe piață cu asemenea ingredient de preț. Drept urmare, ar trebui să ne facem și noi provizii de așa ceva?

Elecroliții sunt minerale – precum sodiu, calciu, potasiu, clorură, magneziu și fosfat –  care se găsesc în sânge, țesuturi, organe și fluidele din corpul uman. Ceea ce fac ei este să mențină o cantitate echilibbrată de apă în organism, un nivel optim de pH și ajută la mutarea nutrienților prin organism. Mai mult, contribuie la buna funcționare a mușchilor, nervilor și a organelor interne.

Totuși, avem nevoie de un aport sporit de elecroliți?

Dacă mămânci sănătos și echilibrat și bei destulă apă pe zi - astfel încât urina să fie galbenă și clară – nivelul elecroliților tăi sunt echilibrați, nu ai nevoie de un surplus.

Cu alte cuvinte, corpul uman este un adevărat miracol, care se află într-un echilibru perfect și nu necesită intervenții precum surplus de vitamine sau minerale, decât dacă are carențe. Nu e recomandat să consumi astfel de băuturi la mare modă decât dacă ți le recomandă medicul.

În ceea ce privește beneficiile elecroliților de pe piață, întreabă specialiștii dacă sunt doar reclamă sau funcționează cu adevărat. E posibil ca unii să simtă un plus de energie și revigorare, dar doar pentru că, în mod normal, nu se hidratează corespunzător sau au lipsă de minerale și nici măcar nu știau asta.

foto - Shutterstock