Care sunt beneficiile ceaiului din frunze de măslin şi cum se prepară

1 ceai din frunze de maslin jpg jpeg

Despre uleiul de măsline, numai de bine! Este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind folosit încă din vremurile străvechi pentru calităţile sale. Uleiul de măsline este mereu lăudat, dar şi frunzele de măslin au numeroase beneficii pe care puţini le cunosc.

Măslinul se cultivă în regiunile mediteraneene, în special pentru fructe, frunze şi lemn. El conţine săruri minerale, acizi graşi, fibre şi vitamine. Ceaiul din frunze de măsline este o băutură plină de substanţe nutritive, precum vitamina C. În ceea ce priveşte diferenţa dintre ceaiul de măslin şi uleiul de măsline, ceaiul de măslin este făcut din frunzele măslinului, iar uleiul provine din fructul acestuia. În timp ce polifenolii sunt substanţele „vedetă‟ ale uleiului de măsline, oleuropeinul este antioxidantul puternic al ceaiului din frunze de măsline. 

Particularităţi şi beneficii

Primii care au consumat ceaiul din frunze de măslin au fost grecii. Ei recoltau frunzele de măsline şi le foloseau proaspăt tăiate pentru ceai. Frunzele de măslin au o culoare verde-argintie şi o aromă de măsline dulci.  Frunzele de măsline ajută la combaterea infecţiilor (herpes, stomatită, infecţii ale pielii etc.) şi la creşterea imunităţii. Ceaiul este folosit de secole în tratamentul răcelilor şi poate avea efecte benefice asupra sănătăţii pentru boli cardiovasculare sau diabet. Totodată scade nivelul de zahăr din sânge, susţine funcţiile tractului intestinal, ajută la controlul tensiunii arteriale şi s-a dovedit a fi benefic pentru controlul obezităţii.

Cum se pregăteşte ceaiul din frunze de măslin

În ceea ce priveşte preparea ceaiului din frunze de măsline, el poate fi făcut ca majoritatea celorlalte tipuri de ceaiuri. Ai nevoie de frunze proaspăt recoltate de la măslinii care nu cresc în zone poluate sau nu sunt trataţi chimic. Dacă nu ai la îndemână aceste frunze de bună calitate, poţi cumpăra de la plafar frunze uscate. Peste o linguriţă de plantă se toarnă aproximativ 200-250 ml de apă, se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară. De asmenea, poţi adăuga miere pentru dulceaţă.

Ceaiul din frunze de măslin poate avea efecte benefice atunci când este inclus într-o dietă sănătoasă. În mod normal, se recomandă consumul cu măsură (o ceaşă, maximum două), deoarece consumul în exces poate provoca efecte neplăcute, precum dureri de cap şi disconfort muscular.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg