3 motive pentru care e bine să ai un câine

1 77444 original jpg jpeg

Când petreci timp în prejma animalelor de companie, în special a câinilor, nivelul stresului scade şi devii mai relaxată şi mai fericită. Câinii fac parte din viaţa oamenilor de mii de ani şi s-au adaptat atât de bine încât sunt asimilaţi ca făcând parte din familie.

Cel mai sincer prieten

Într-o lume în care tehnologia parcă a devenit o piedică în relaţiile de prietenie cu oamenii, câinii nu dezamăgesc niciodată. Sunt acolo mereu pentru tine şi dornici să îţi ofere afecţiune şi iubire necondiţionată. În momentul în care interacţionezi cu animăluţul tău corpul tău eliberează neurohormoni, iar hormonul stresului – cortizolul, este suprimat. Legătura dintre om şi câine poate vindeca singurătatea şi chiar şi depresia, susţin psihologii. Câinii sunt de asemenea folosiţi şi în recuperarea după o boală grea.

Te responsabilizează

Un câine îţi poate schimba total viaţa. Dacă înainte dimineţile tale includeau trezitul târziu, de acum înainte vei avea un program bine stabilit. Vei învăţa să te trezeşti în fiecare zi la aceeaşi oră, să te bucuri de dimineţi indiferent de anotimp, căci vei fi nevoită să-l scoţi afară şi vei avea grijă să aibă mereu hrănă şi apă proaspete. Cu alte cuvinte, e ca şi cum ai avea un copil în grijă. De aceea, cuplurilor li se recomandă să îşi ia un câine împreună înainte de a face un copil pentru a vedea cum îşi împart responsabilităţile.

Te învaţă lecţii importante

Un câine te va învăţa să preţuieşti momentul prezent, să te bucuri de orice, să fii sociabilă şi să ai o atitudine deschisă, să fii atentă la mediul înconjurător şi să te bucuri de prezenţa celorlalţi oameni, chiar dacă nu îi cunoşti.