4 sunete care te ajută să dormi

1 79224 original jpg jpeg

În timpul somnului, aproape orice sursă de zgomot îţi poate perturba odihna. Totuşi, există  câteva sunete care îţi pot induce o stare de relaxare şi te pot ajuta să te odihneşti pe măsură. Află mai jos care sunt acestea!

Valurile oceanului

Nu e de mirare că undele oceanice sunt o alegere populară pentru sunetele de somn liniştitoare. Pentru mulţi oameni, prăbuşirea ritmică a apei pe nisip şi pe stânci poate fi meditativă, iar meditaţia aduce beneficii surprinzătoare pentru sănătate, mai ales pentru odihnă. Prin crearea unei stări mentale de relaxare, mulţumire şi atenţie, sunetul valurilor poate fi profund relaxant. Aceste zgomote lente au rolul de a calma oamenii, explică specialiştii în psihologie.

Sunetele din natură

În ziua de astăzi, tehnologia îţi oferă posibilitatea de a te simţi la tine în dormitor mai ceva ca în mijlocul pădurii. Există aplicaţii care reproduc cu succes sunetele şi onomatopeele din sălbăticie, pentru a-ţi induce o stare permanent de relaxare şi somn. Chiar şi cercetările mai noi sugerează de ce sunetele naturii sunt atât de profund liniştitoare. Ei bine, mai mulţi oameni de ştiinţă de la o universitate britanică i-au îndemnat pe câţiva participanţi să asculte înregistrări de sunete naturale şi sunete artificiale, în timp ce activitatea lor nervoasă era supravegheată. Suntele naturii au avut de câştigat în faţa celor artificiale, motiv pentru care cercetătorii au constatat că acestea sunt de mare ajutor persoanelor care se confruntă cu insomnii severe. Dacă trăieşti într-un mediu cu mult zgomot artificial, ai putea să încerci seara să te relaxezi cu ajutorul sunetelor muzicale din natură, cum ar fi ploaia, vântul sau cântecul greierului.

Muzică relaxantă

Nu e de mirare că melodiile lente, de dragoste şi nu numai, ne relaxează. Muzica poate scădea tensiunea arterial şi ritmul cardiac, calmează anxietatea şi linişteşte mintea şi spiritual. Mai multe cercetări arată că şi muzica clasică are un efect benefic asupra organismului nostru, mai ales înainte de somn. Aceasta trebuie ascultată în surdină şi nicidecum la un volum ridicat, măsura fiind între 60 şi 80 de bătăi pe minut.

Voci plăcute

Îţi mai aduci aminte cum adormeai ca un copil când auzeai vocea mamei tale care îţi cânta şi te alina? Ei bine, se pare că vocile pe care le îndrăgim şi care ne confer plăcere atunci când le auzim au un efect benefic asupra minţii noastre şi ne ajută să ne simţim confortabil şi în siguranţă. Pentru unele persoanele, sunetul vocii umane rămâne cel mai liniştitor sunet al somnului pe tot parcursul vieţii. Nu contează neapărat ce se spune, ci mai degrabă ritmul, timbrul şi cadenţa vocii. Spre exemplu, şi ghidurile de relaxare au voci feminine calde şi duioase, pe care să le asculţi cu plăcere în tihnă, înainte de a adormi.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg