5 beneficii terapeutice ale argilei

1 argila jpg jpeg

Argiloterapia are un efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi tratează numeroase afecţiuni. Dintre toate tipurile de argilă – albă, galbenă, roşie, verde şi gri –, sortimentul galben este cel mai apreciat datorită proprietăţilor sale.

Atribuţiile curative ale argilei au fost recunoscute încă din Antichitate, medici precum Hipocrat susţinând că argila poate vindeca chiar şi deformări osoase. De-a lungul timpului, argila a fost folosită pentru efectele sale de remineralizare, precum şi antitoxice şi cicatrizante. În timpul Primului Război Mondial, soldaţii care au ascultat sfatul medicilor şi au consumat zilnic argilă, au fost singurii care nu s-au îmbolnăvit de temuta dizenterie. În prezent, argila este recomandată pentru a trata o varietate de probleme de sănătate.

Citeşte şi: Ce este verde şi îmbunătăţeşte puterea de concentrare? Avocado!

1. Pansament pentru tubul digestiv

Tratamentul cu argilă este foarte bun pentru afecţiuni precum ulcerul gastric, gastrita, colita, hemoroizii, constipaţia, pancreatita cronică şi diareea. Argila  ajunsă în stomac formează un fel de peliculă care calmează durerile, căci favorizează cicatrizarea rănilor gastrice. Pentru astfel de cure, trebuie aleasă o argilă grasă, cernută fin, lipsită de nisip sau de alte impurităţi.

Se amestecă o linguriţă de argilă într-un pahar cu apă rece. În primele şapte zile,  înainte de fiecare masă, se bea doar apa limpede din paharul cu argilă, fără  sedimentul de pe fundul paharului. În următoarele zile, se bea apa cu tot cu sedimentul de argilă. Cura trebuie urmată între 10 şi 20 de zile, în funcţie de gravitatea bolii.

2. Fluidizează circulaţia sangvină

Argila este recomandată şi pentru tratarea hipertensiunii arteriale de origine renală, a hipotensiunii şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei arteriale şi venoase. Pentru atenuarea unor astfel de probleme, se bea, timp de trei săptămâni, apă argiloasă foarte tulbure, de trei ori pe zi.

3. Detoxifică şi combate anemia

Argila detoxifică organismul şi îi furnizează minerale precum magneziul, cromul şi cobaltul, necesare menţinerii tonusului fizic şi psihic. Datorită conţinutului de fier, argila aduce beneficii şi persoanelor anemice. Este recomandat să bei  dimineaţa şi seara câte o cană cu apă în care ai dizolvat o linguriţă de argilă, timp de 21 de zile.

De  asemenea, nevrozele, depresiile şi stresul sunt atenuate prin aplicaţii pe ceafă, pe frunte şi pe coloană a cataplasmelor calde cu argilă. Acestea se obţin prin amestecarea argilei cu apă curată, până când se formează o pastă omogenă. Plasturii astfel obţinuţi trebuie să aibă o grosime de aproximativ doi centimetri.

Citeşte şi: 5 cele mai bune antivirale naturale

4. Cicatrizează plăgile

Silicatul de alumini îi conferă argilei proprietăţi cicatrizante, pe lângă cele antitoxice. Este, deci, ideală şi pentru tratarea plăgilor. Se prepară o pastă din argilă şi din apă, care se întinde pe un tifon. Se aplică această cataplasmă pe zona afectată, de două-trei ori pe zi.

5. Leac pentru boli renale şi genitale

Argiloterapia este benefică şi în cazul infecţiilor urinare, calculilor renali,  „nisipului“ la rinichi sau în cazul în care suferi de insuficienţă renală, de tulburări menstruale sau de boli ale prostatei. Cura presupune consumul a două pahare cu apă în care ai dizolvat câte o linguriţă de argilă, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni.Recente

Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG