5 idei preconcepute despre pisici

1 46459 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, pisica dă dovadă de un echilibru uluitor. Pentru ea, este doar un reflex. În timpul unei căzături, pisica face o mişcare de rotaţie foarte rapidă pentru a ateriza perfect. Înainte să atingă solul, ea întinde lăbuţele şi îşi arcuişte spatele pentru a amortiza căderea. Totuşi, se poate răni grav dacă se întâmplă să cadă de la o înălţime care nu-i permite să se răsucească în aer.

Crezi că ştii totul despre pisica ta. Şi totuşi,multe dintre aceste lucruri sunt doar nişte idei preconcepute. Iatăcâteva dintre cele mai răspândite.

Pe aceeaşi temă:

Ce nu ştiai despre pisici

Castrăm sau nu pisica?

Pisicile nu se înţeleg cu câinii

Nu este decât o problemă de socializare şide educaţie. Ideal este să creşti căţeii şi pisicile împreună de mici. Căţeii se obişnuiesc cel mai repede cu pisicile când auîntre 3 şi 16 săptămâni,iar pisicile sunt mai sociabile la o lună de lanaştere. Dacă va creşte pe lângă un căţel,pisica nu îl va vedea pe acesta cape un prădător.

Vânează din cruzime

De câte ori nu a venit cu o pasăre încă vieşi a lăsat-o cu mândrie la picioarele tale? Iar modul în care se joacă cu bietulanimal îţi stârneşte mila. Sejoacă cu ea,dar nu o mănâncă pentru că nu îi este foame. De fapt,ea nu arenevoie să vâneze pentru a se hrăni. Însă face asta din instinct. Nu uita căeste totuşi o felină.

Se alintă când îie foame

Pisica îşi marchează astfel teritoriul. Şinu te atinge doar pe tine,ci şi mobilierul,sau pe celelalte persoane din casă. Ea recunoaşte astfel obiectele şi oamenii ca făcând parte din propriulunivers. Şi face acest lucru ori de câte ori urmele pe care le lasă dispar(când îţi schimbi hainele,spre exemplu).

Când toarce însemnă că e fericită

Pisicuţii torc încă din prima săptămână deviaţă în timp ce sug. Ei comunică astfel cu mama lor şiapoi,cu stăpânul. Pisica toarce de obicei când este liniştită şi se simte în siguranţă. În cazul în care torsul este mult mai puternic,pisica este bolnavă,suferă sau se teme. În timp ce torc,felinele produc endrofine. Aşa se explică faptul că torc atunci când suntfericite,dar şi pentru a domoli o durere.

Aterizează mereu în picioare