5 lucruri despre terapia craniosacrală în stomatologie

1 74431 original jpg jpeg

Peste 40% dintre persoanele sănătoase care fac terapie craniosacrală susţin că au mai multă energie, sunt mai fericite şi mai împlinite. De asemenea, s-a demonstrat că acestea sunt rezistente la îmbolnăviri, iar perioadele de boală sunt mai scurte şi mai puţin severe decât înainte să fi făcut terapie.

De asemenea,funcţionarea sistemului imunitar este îmbunătăţită,nivelul stresului este redus,echilibrul hormonal este restabilit şi se obţine o stare generală de bine.„Aplicabilitatea terapiei craniosacrale în stomatologie are rezultate foarte bune deoarece se lucrează pe fasciile muşchilor masticatori,care sunt perforate de vase şi nervi,iar prin aceste perforaţii infecţiile pot difuza în diferite alte zone. La nivel fascial se transmite infecţia în funcţie de poziţionarea pe diverse zone care corespund unor patologi bine definiţi sau care pot lua forme în funcţie de trăirile din trecut”,explică dr. Andra Custură,medic stomatolog.

Care este rolul fasciei?

Fascia formează un strat puternic de ţesut conectiv între piele şi muşchii de sub ea. Craniul şi mâinile prezintă un număr crescut de fascii superficiale care conectează pielea de ţesuturile şi oasele care o urmează,protejându-le şi izolându-le. Ocazional,această fascie poate crea noduri puternice,care pot duce la apariţia unor puncte declanşatoare de durere.

Cum funcţionează terapia craniosacrală?

Dispoziţia complexă a fasciilor transmite semnale pe care corpul uman le trimite în forme şi intensităţi variate,astfel că un terapeut craniosacral,în momentul iniţierii dialogului nonverbal cu corpul pacientului,va fi condus de semnalele transmise de fascie acolo unde este creat chistul. Cel din urmă poate fi creat la nivel energetic sau pe cuta fasciala,aparută în momentul de traumă emoţională sau fizică. De aici totul începe să se realinieze,să se repare prin întinderea şi netezirea la nivel fascial,prin decontractare şi decongestionare energetică şi fizică a zonei şi eliberare treptată până la vindecare.

„Fiecare dintre noi avem un sistem craniosacral care are o mişcare ritmică,atâta timp cât suntem în viaţă. Sistemul craniosacral are o influenţă puternică asupra funcţionării corpului,datorită faptului că el include,pe lângă creier,măduva spinării şi glandele pineală şi pituitară. Sistemul craniosacral este sistemul-cheie care controlează şi ţine laolaltă corpul fizic,mintea,emoţia şi spiritul. Astfel,o infecţie plecată de la dinţi poate difuza în spaţiile viscerale ale gâtului,în mediastinul superior,rar în axial,în spaţiul delto-pectoral sau în fosa supraclaviculară şi apoi subcutanat,aceasta fiind găsită şi eliminată cu ajutorul terapiei craniosacrale”,

afirmă specialistul

Chistul energetic şi eliberarea sa

Chistul energetic constă în retenţia în ţesut a energiei stocate în urma unui şoc,a unei traume. De exemplu,o cădere pe spate sau o lovitură la cap aduce cu sine un aport de energie exterioară care,odată intrată în organism,caută o cale de ieşire,astfel încât se deplasează prin corp şi rămâne izolată în anumite zone,unde perturbă activitatea normală,atât fizică,cât şi energetică.

„Prin atingerea uşoară a terapeutului şi prin tehnicile terapiei craniosacrale,se poate ajunge la eliberarea din corp şi din minte a traumelor vechi,chiar şi a celor care par să fie deja uitate şi îngropate în subconştient. Această eliberare are ca efect-uneori simultan,alteori-ulterior şedinţei terapeutice – dispariţia unor dureri şi disfuncţii fizice care păreau de nevindecat până atunci”,completează dr. Andra Custură.

Se poate combina cu alte terapii?

Terapia craniosacrala se poate face în acelaşi timp cu un tratament alopat,cu un tratament homeopat,cu acupunctură,cu masajul,cu aromoterapia,cu fitoterapia,cu gemoterapia,cu terapia florală Bach,cu terapia Bowen etc. Se poate spune că toate aceste moduri de a ajuta un pacient sunt ca nişte piese ale aceluiaşi puzzle. Terapia Craniosacrala activează puterea de autovindecare,autoreglare şi autocontrol.

Credit foto:www.lavieenrose.ml