5 tehnici antistres care nu te costă nimic

1 72106 original jpg jpeg

Când simţi nu mai poţi să faci faţă situaţiilor stresante, pune în aplicare începând de acum aceste tehnici antistres, simple, dar foarte eficiente.

Înarmează-te cu gustări sănătoase

Conform unui studiu recent,femeile sunt fruntaşe când vine vorba de consumul de alimente când sunt stresate,mâncând îngheţată şi biscuiţi cu fel şi fel de creme. Mai mult,cercetătorii de la Universitatea de Stat Montclair din New Jersey spun că cei care ţin dietămănâncă mai mult când sunt stresaţi,decât cei care nu au probleme cu greuatatea. Cheia este să nu te privezi de ce-ţi place să mănânci,dar totul,bineînţeles,cu măsură. Păstrează trei-patru gustări sănătoase la-ndemână,precum arahide,dacă tânjeşti după ceva sărat sau o pătrăţică de ciocolată,pentru ceva dulce-astfel încât să nu fii tentată de mănânci fără oprire.

Ascultă muzică

Potrivit unui studiu recent publicat în revista „British Heart“,muzica lentă sau meditativă este inamicul dovedit al stresului. Şi,dacă eşti blocată în trafic,fă acest exerciţiu rapid:ţine strâns volanul şi încleştează muşchii degetelor,braţelor,umerilor şi spatelui. Stai aşa până când muşchii încep să tremure (aproximativ 45 de secunde),apoi ia mâinile de pe volan. Vei vedea că te vei simţi mult mai bine. Doar să nu uiţi ca pe tot parcursul exerciţiului să ţii piciorul pe frână.

Înoată cât mai des

Un studiu suedez publicat în „International Journal of Stress Management“ arată că plutirea pe apă relaxează organismul,scăzând nivelul hormonul stresului,cortizolul.

Permite degetelor tale să se mai odihnească din când în când

Graţie e-mailului şi a telefoanelor mobile se pare că treaba ta nu se termină niciodată. Progresele tehnologice sunt o sursă de stres cronic,punându-ne pe mulţi dintre noi într-o stare constantă de alertă. Ca să nu mai vorbim de efectul pe care îl are asupra legăturilor de familie. Pentru a face face faţă stresului,limitează utilizarea telefonului mobil şi a e-mailului doar la muncă.

Pune pe hârtie ce te îngrijorează

Scrisul pe hârtie sau comunicarea despre lucrurile care te macină pe tine te ajută să te simţi mai puţin singură şi neajutorată. Un studiu,publicat în „Journal of American Medical Association“,arată că persoanele care scriu pe larg despre sentimentele lor sunt mai puţin stresate,faţă de cele care nu se confesează în scris.