5 trucuri deştepte de design care iti vor transforma casa, fara sa fie nevoie sa renovezi

1 living room jpg jpeg

Să renovezi locuinţa poate fi destul de costisitor, iar bugetul poate nu-ţi permite să faci astfel de schimbări majore în casă. Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să aduci un aer nou şi proaspăt în fiecare încăpere, fără să cheltuieşti foarte mult. Iată ce ai de făcut!

Crează un perete accent

Imaginează-ţi o cameră ai cărei pereţi sunt zugrăviţi într-o culoare foarte deschisă, iar unul dintre ei iese în evidenţă şi atrage toate privirile printr-o nuanţă, dar şi o textură diferită. Fie ai folosit un tapet, un fototapet sau un panou decorativ, acel perete va fi piesa de rezistenţă a întregii încăperi, îi va da un aer modern, proaspăt şi o va transforma într-o cameră cu personalitate. Să creezi un perete accent nu este deloc greu, o poţi face şi singur, fără ajutor de specialitate. Potrivit celor de la XTDeco, peretele pe care îl alegi nu trebuie să fie încărcat cu mobilă. Dimpotrivă. Ai nevoie de un perete gol, pe care cade lumină naturală. Ideal ar fi să-l alegi pe cel din faţa ferestrelor, dar nu este o regulă generală.

Montează draperii la fereastră

Dacă simţi că livingul sau dormitorul ar avea nevoie de o schimbare poţi opta pentru montarea unor draperii. Ca şi regulă generală, acestea trebuie să fie lungi până în pământ şi să aibă o culoare care să se integreze natural în cameră. De exemplu, nunaţa draperiei poate fi asortată cu nuanţa parchetului, a uşii dar şi cu cea a altor materiale textile din cameră. O idee ar fi ca draperia să aibă aceeaşi textură şi culoare cu cea a pernuţelor decorative sau cu cea a cuverturii pe care o întinzi pe pat.

Mai multe corpuri de iluminat

Lumina este foarte importantă în orice încăpere a locuinţei tale. Într-o cameră iluminată slab există cel sentiment de apăsare, simţi cum eşti secat de energie. În schimb, o încăpere luminată va avea un aer fresh, te va încarca cu optimism şi bună dispoziţie. Recomandat este ca pe lângă lustra pe care deja o ai montată să mai cumperi câteva corpuri de iluminat. De exemplu, un lampadar amplasat strategic într-un colţ ar putea accentua acea zonă. Aici poţi aşeza o măsuţă mică şi un fotoliu confortabil şi iată cum ai creat un colţ ideal pentru citit sau pentru savurat cafeaua de dimineaţă. Mobila poate fi şi ea accesorizată cu spoturi.

Cum alegi covorul

Dacă ai un pachet în culori închise, recomandat ar fi să cumperi un covor într-o nuanţă foarte deschisă. Iar dacă podeaua este într-un ton deschis de bej ai putea opta pentru un covor mai închis. S-ar potrivi un maro sau chiar wenge. Atenţie! Dacă încăperea este mică, o poţi mări vizual printr-un covor de dimensiuni mai mari, uni, fără imprimeuri. Pentru sezonul rece, ideal ar fi să alegi un covor mai gros, din lână, cu fire lungi, care să dea acel sentiment plăcut la atingere, atunci când calci pe el. Vara, în schimb, poţi opta pentru un covor subţire, cu fire scurte, cu o textură mai aspră. Nu trebuie să-ţi ţină cald la picioare, ci să arate bine şi să se încadreze perfect în cameră. Nu uita că un covor bine ales schimbă total camera.

Mici obiecte de decoraţiuni interioare

O vază colorată din lut în care ai pus un buchet uriaş cu flori de toamnă va schimba radical atmosfera din cameră. La fel şi un ghiveci mare, amplasat într-un colţ, în care creşte o plantă înaltă, de apartament. Pernuţele decorative din acelaşi material cu draperiile sau husa scaunelor vor da şi ele un aer fresh încăperii, dar şi modern în acelaşi timp. Recomandat este să fii foarte atentă la obiectele de decoraţiuni interioare şi să nu exagerezi. S-ar putea ca, la un moment dat, să te ia valul şi să nu te mai opreşti din cumpărat. Nu uita că locuinţa ta trebuie să fie cât mai aerisită, cât mai spaţioasă şi luminoasă, nu aglomerată cu obiecte inutile. În ceea ce priveşte decoraţiunile interioare, acestea nu trebuie să fie prea multe.

Cum transformi un dormitor banal într-o cameră cu personalitate

Un set cuvertură şi două perne decorative poate fi mai mult decât suficient încât sa chimbe total un dormitor. Specialiştii de la realhomes.com, recomandă să folosim materiale fine, delicate, preţioase chiar, dar naturale precum bumbac satinat sau mătase. Acestea vor da aerul unei camere elegante, decorate cu gust în care va fi o adevărată plăcere să te odihneşti sau să te relaxezi.

Alte sfaturi practice:

-        Montează glafuri de interior la ferestre;

-        Acoperă canapeaua şi fotoliile cu o cuvertură colorată, pufoasă;

-        Dacă vrei să montezi o oglindă, aceasta ar trebui să reflecte lumina naturală; în acest fel vei mări vizual încăperea;

-        Camera va părea mai mare dacă laşi spaţiu între obiectele de mobilier.

Sursa foto: Pexels



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg