6 trucuri de depozitare a alimentelor

1 80791 original jpg jpeg

Dacă vrei ca alimentele să reziste mai mult timp, nu e suficient să le depozitezi la rece. În funcţie de tipul lor şi de ingredientele pe care le conţin, acestea trebuie depozitate în mod diferit. Află câteva trucuri inedite!

Sticle mici pentru uleiul de măsline

Deşi pe rafturile magazinelor se găseşte în sticle cât mai mari şi greu de manevrat, după ce l-ai desfăcut, uleiul de măsline rezistă mai mult timp dacă este transferat în sticle de mici dimensiuni. Fii atentă la mirosul pe care îl are pentru a verifica dacă e mereu proaspăt! Acesta trebuie să fie similar cu mirosul măslinelor verzi şi să aibă un gust puternic, uşor amărui.

Material special pentru brânză

Pentru ca să reziste mai mult, trebuie să o laşi să respire, să ia contact cu aerul. Poţi înfăşura brânza în material poros sau în pergament, însă niciodată în folie de plastic strânsă sau în folie de aluminiu. În cazul în care nu are suficient oxigen, brânza se va usca şi se va întări mai repede. Unele tipuri de brânză îşi schimbă şi culoarea dacă sunt închise ermetic.

Untul poate fi îngheţat

Dacă nu îl foloseşti des, poţi alege să îngheţi untul. În acest fel, vei împiedica absorbţia altor mirosuri de la celelalte alimente din frigider. În caz că este nedesfăcut, untul ar putea dura şi câteva luni. La congelator, se recomandă păstrarea lui în ambalajul original, apoi închiderea în pungi de plastic frigorifice. Când se alterează, untul îşi schimbă culoarea, apoi devine mult mai moale în interior.

Condimentele roşii, la rece

Ştiai că mirodeniile de culoare roşie se păstrează mai bine şi mai mult timp dacă sunt depozitate la o temperatură scăzută? Paprika şi pulberea de chili îşi vor menţine culoarea vie dacă vor fi puse în frigider, ferite de razele soarelui.

Maioneza, loc special în frigider

Maioneza trebuie depozitată în uşa frigiderului. Dacă e aşezată în partea interioară a acestuia, maioneza poate deveni prea rece, ceea ce va duce la separarea uleiului de restul ingredientelor.

Zahărul brun, niciodată singur

Dacă foloseşti zahăr brun, ai grijă să depozitezi cristalele dulci cu „prieteni”, pentru a preveni întărirea lor. Transferă-l într-un container de plastic şi include câteva felii de mere, care să îl ajute să absoarbă umezeala şi să se păstreze moale.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg