Află ce plante înfloresc de Sărbători

1 66246 original jpg jpeg

Nu numai magii vestesc Naşterea Domnului, ci şi unele plante de apartament, care înfloresc chiar în această perioadă a anului! Florile lor aduc în casă bucuria nemărginită a Crăciunului.

Fie că sunt roşu aprins,roz ori albe,ele dau o notă de sărbătoare casei. Pe cele care iubesc frigul le poţi lăsa în balcon,dacă acesta este închis. Plantele rezistente la temperaturi de 12-15 grade,preferă lumina din abundenţă,dar şi umezeala. Iată o serie de sfaturi pentru câteva soiuri uşor de îngrijit.

Crăciuniţa îmbracă pervazul în roşu

În preajma Crăciunului înfloreşte Crăciuniţa sau Poinsettia. Are flori roşii,precum costumul Moşului,şi este o plantă uşor de îngrijit. Trebuie să ţii cont de faptul că are nevoie de multă lumină şi de temperaturi de peste 15 C.

De aceea,nu este recomandat să o ţii în balcon,chiar dacă acesta este închis. Ai grijă să nu o muţi prea des,căci nu suportă „ agitaţia” şi rişti să nu mai înflorească.

Cactusul care înfloreşte de Crăciun

Pentru că înfloreşte chiar în zilele în care toată lumea îl aşteaptă pe Moş,Cactusul de Crăciun este o plantă specială,cu flori mici,roşii,albe,violet,roz sau portocalii.

Este o plantă pe care o poţi face cu uşurinţă cadou în această perioadă a anului. Ghiveciul trebuie ţinut în locuri luminoase,iar temperaturile nu trebuie să scadă sub 10 C. Cactusul trebuie udat o dată pe săptămână.

Muşcatele îţi înviorează spaţiile

Cu siguranţă îţi aduc aminte de copilăria petrecută în casa bunicilor de la ţară. Pentru balconul tău cele cu flori simple sau pentru cele bicolore,albe,roşii,grena sau violet,trebuie plasate în locuri cu lumină multă. Mai mult,acestea înfloresc din abundenţă dacă amesteci pământul din ghiveci cu nisip şi turbă.

Dacă vrei să înflorească în preajma Sărbătorilor,ai grijă să le pui,o dată pe săptămână,substanţe mineralizante. De asemenea,este bine să le ţii la temperaturi de peste 18 grade şi să nu le uzi în exces.

Cerceluşul iubeşte lumina

Este o plantă care,în perioada Sărbătorilor,îţi va înviora casa. Iubeşte umiditatea,aşa că îi prinde bine să fie udat atât pe frunze,cât şi în tăviţa de dedesuptul jardinierei sau a ghiveciului (o dată la două zile,dar nu înainte de a verifica dacă pământul este încă ud).

Florile siclam,albe,roşii sau lila pot rezista mai mult dacă foloseşti fertilizant de două-trei ori pe lună.Recente