Animale potrivite pentru copii. Cum să le îngrijeşti corect?

1 copil cu pisica in brate jpg jpeg

De obicei, copiii au preferinţele lor, când vine vorba despre animale de companie. Unii sunt atraşi mai mult de căţei, alţii de pisicuţe. Sunt şi micuţi fascinaţi de broaşte ţestoase, peşti ori papagali. Dacă te-ai decis să cumperi sau să adopţi un animal, află care este cel mai indicat pentru copilul tău.

Câinele, animal potrivit pentru copii de toate vârstele

Drăgălaşi şi jucăuşi, căţeii se situează în topul preferinţelor celor mici. Înainte să alegi unul, este important să te informezi ce fel de câine s-ar potrivi cel mai bine personalităţii copilului. Pentru copiii mai mici de şase ani, sunt recomandaţi câinii cu vârste de peste doi ani, de talie medie, de exemplu: Golden retriever-ul şi Caniche-ul, care au un temperament calm şi protector. 

Pot deveni parteneri de joacă neobosiţi, pentru că sunt activi, agili, sensibili şi uşor de dresat. Mai mult, sunt consideraţi printre cei mai devotaţi câini, fiind încadraţi şi în categoria câinilor utilitari. Nu necesită îngrijiri speciale, însă câteva reguli de bază trebuie să le iei în calcul: periatul, baia şi tunsul. Un Golden retriever ar fi potrivit mai mult pentru familiile care au curte, pentru că lasă mult păr în urma lui. El va trebui periat zilnic, pentru ca blana să nu se încâlcească. Va avea nevoie şi de o baie, de cel puţin o dată pe lună. Caniche-ul, în schimb, nu năpârleşte, dar va trebui periat măcar o dată pe săptămână şi tuns periodic. De asemenea, este important să-i vaccinezi, să-i deparazitezi şi, atunci când este cazul, să-i sterilizezi.

Porcuşorul de Guineea, animal potrivit pentru copii mai mari

După ce porcuşorii de Guineea au cucerit marile ecrane cu filmul de animaţie 3D, G-Force, mulţi copii îşi doresc să descopere cu adevărat comportamentul acestor animăluţe amuzante. Dacă, în film, se comportă ca nişte spioni, înzestraţi cu calităţi de supereroi, în realitate, porcuşorii de Guineea sunt mai stingheri. Când îl vei aduce pentru prima dată acasă, acest exemplar din familia rozătoarelor va fi puţin speriat, dar după ce se va familiariza cu locul, va începe să alerge, să facă salturi şi să chiţăie de bucurie. Porcuşorul de Guineea este potrivit pentru copii mai măriceii, care ştiu să-şi asume anumite responsabilităţi. Aceste ghemotoace mici de blană sunt animale uşor de întreţinut, atâta timp cât respectăm trei reguli simple: păstrarea curăţeniei, hrănirea adecvată şi îngrijirea părului. De obicei, în apartament, se ţin în cuşti speciale, prevăzute cu adăpătoare, un aşternut din fân sau din lemn şi cu un vas pentru mâncare. Fiind un ierbivor, alimentaţia sa trebuie să conţină doar produse de origine vegetală. În special, preferă fânul, legumele proaspete şi verdeţurile. Când îi dai legume şi zarzavaturi, spală-le bine înainte, pentru că pot avea urme de pesticide, care ar putea duce la otrăvirea animăluţului. În cazul în care observi că porcuşorul tău nu mănâncă nimic pentru mai mult de 24 ore, prezintă-te de urgenţă la veterinar. Au o durată de viaţă între cinci şi şapte ani.

Pisica, un ghemotoc de blană adorat de întreaga familie

Linguşitoare din fire, pisicile se înţeleg de minune cu copilaşii, atâta timp cât aceştia din urmă nu le supără, trâgându-le de coadă sau de mustăţi. Se adaptează uşor stilului nostru de viaţă, fie că locuim la bloc, fie că locuim la curte. Una dintre cele mai prietenoase feline, care se ataşează foarte repede de cei care o îngrijesc este pisica Persană. Elegantă, manierată şi cu blăniţa pufoasă, adoră să fie mângâiată. Nu o dată o vei găsi torcând lângă micuţul tău. Ai grijă să o perii măcar o dată la două zile. La ochişori va trebui să o cureţi aproape zilnic, pentru că îi curg des lacrimi. Fiind acide, acestea îi colorează blana din jurul ochilor şi a boticului. Evită să-i dai mâncare gătită în casă. Alege pliculeţe de hrană moale, specială pentru pisici. Persanele pot trăi până la 16 ani.

Peruşii, o încântare de culori şi triluri

Acrobaţi neobosiţi şi foarte vioi, peruşii se adaptează relativ uşor la viaţa în preajma oamenilor. Aceşti papagali capătă repede încredere în oameni, dacă au parte de afecţiune şi dacă sunt crescuţi în libertate. Un peruş singur poate suferi din cauza lipsei unui partener de joacă sau de cuplu. Recomandarea tuturor crescătorilor cu experienţă este să iei doi masculi sau un cuplu tânăr, deja format. Două femele se vor înţele mai greu, mai ales în perioada de împerechere. În schimb, doi masculi vor deveni prieteni şi se vor juca.  

Cu o pereche de peruşi în casă, copilul va avea mereu o companie veselă şi dispusă la a se da în spectacol. Îl vei responsabiliza pe copil, dacă îl vei implica în îngrijirea păsărilor, hrănindu-le când este nevoie şi schimbându-le zilnic apa. Peruşii au un comportament temător, de aceea împrietenirea cu ei necesită foarte multă răbdare. Crescătorii de păsări recomandă peruşii familiilor cu copii mai mari de 10 ani. Dacă îl laşi liber prin casă din prima zi, îţi va fi mai uşor să-l dresezi, pentru că acesta va căpăta încredere în tine. Hrăneşte-l cu mei, seminţe de iarba-cănăruşului şi ovăz decorticat, plus vitamine speciale pentru ei.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg