Atenţie la aceste metode de furt din locuinţe!

Poliția americană avertizează că există o metodă nouă de furt din locuinţe. Dacă un străin îţi adresează o anumită întrebare, închide uşa casei. Vezi ce ar putea indica faptul că eşti ținta unei spargeri și cum te poți proteja cel mai bine!

image

Am fost obişnuiţi încă din copilărie să-i tratăm pe ceilalți cu bunătate, să dăm o mână de ajutor celor care au nevoie. Este întotdeauna plăcut să sfătuieşti pe cineva care nu ştie pe ce drum să apuce, să faci donaţii sau să ajuţi pe cei care îţi solicită sprijinul, dar unele întrebări ar trebui să te facă să te îndepărtezi.

De reţinut când ieşi în oraş!

Apar foarte des avertismente cu privire la escrocherii noi. În timp ce potenţialii păgubiţi încearcă să rămână în siguranță, escrocii devin din ce în ce mai vicleni. Recent, poliția din Massachusetts, SUA, a emis un avertisment cu privire la împărţirea unor țigări electronice cu străinii. Cartușele ar putea fi modificate și folosite pentru droguri care înlesnesc violul. Cetățenii au fost avertizați să nu împartă cartușele cu persoane necunoscute și să fie atenţi la băuturile lor.

Vezi şi: Înşelătorii de care să te fereşti ca turist. Ce planuri ale escrocilor poţi dejuca doar dacă eşti atent

Ai grijă când răspunzi la ușă unei persoane necunoscute!

Un alt avertisment a fost emis de Departamentul de Poliție din Chicago, SUA. Cetățenii, în special persoanele în vârstă sunt vizați de o nouă metodă de furt din locuinţe. Poliţiştii au observat că un suspect întreabă victima dacă are nevoie de reparații în casă sau despre eventuale problemele cu furnizarea de apă. În timp ce victima este distrasă, un al doilea suspect intră în casă, luând obiecte de valoare, bijuterii și bani.

O astfel de metodă a fost folosită în cazul a opt spargeri care au avut loc în ultima lună. Acestea s-au petrecut chiar în timpul zilei, între orele 12.00 și 18:30.

Vezi şi: Povestea furtului tabloului „Mona Lisa‟. Chiar şi artistul Pablo Picasso s-a aflat pe lista suspecţilor

Aşa eviţi spargerile!

Pentru a evita să devii victima acestui tip de furturi, poliția recomande o serie de măsuri preventive. Poate fi tentant să ții ușa de la intrare descuiată când ești acasă, dar poliția te sfătuieşte s-o încui pentru a evita intrarea vreunei persoane nedorite care ar putea sustrage genţi sau alte bucuri de valoare aflate pe hol sau la îndemână. Nu permite unei persoane necunoscute să intre în casă sau n-o lăsa singură într-o încăpere în timp ce mergi să-i aduci un pahar de apă sau altceva.

Extrapont!

Nu anunţa pe reţelele sociale că urmează să pleci în concediu şi nu posta imagini însoţite de menţionarea locului de vacanţă în care te afli

Dacă ai camere de supraveghere, ai grijă ca acestea să funcţioneze. În cazul în care cazi victima unei infracțiuni, înregistrarea poate fi folosită pentru identificarea făptuitorilor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg