Baie fără microbi!

1 62168 original jpg jpeg

Se apropie primăvara (cu paşi timizi) şi este vremea curăţeniei generale. Iată câteva mici secrete, care te vor ajuta să ai baia curată!

Ca şi bucătăria,baia este şi ea o încăpere în care curăţenia este esenţială. Altfel,poate deveni un focar de infecţie.Toaleta,cea mai expusă microbilor

Din cauza umezelii,vasul de WC este gazda ideală pentru bacterii şi microbi. De aceea,este bine să foloseşti detergenţi care au şi un dezinfectant puternic. Dacă soluţiile de curăţenie sunt slabe,microbii devin rezistenţi şi dezinfectantul nu mai are efect.

Pentru spălarea toaletei,alege geluri speciale,ambalate în recipiente cu gât curbat,care permite soluţiei să pătrundă în zonele greu accesibile.

Oţetul curăţă calcarul

Dacă robinetele şi duşul sunt încărcate de calcar,le poţi curăţa cu oţet cald sau cu zeamă de lămâie. Ai grijă să foloseşti aceste soluţii doar o dată pe lună,deoarece în timp ambele atacă inoxul. În rest,spală-le cu o soluţie de apă cu bicarbonat de sodiu.

Atenţie la suprafeţele "mobile"

Perdeaua de baie şi covoraşul sunt două suprafeţe pe care deseori le cureţi în grabă. Ei bine,ele pot fi gazda celor mai periculoase bacterii,aşa că spală-le cât mai des cu apă fierbinte,în care ai pus o cană de oţet şi două linguri de bicarbonat.

Cada sau cabina de duş

Chiar dacă după fiecare baie cada sau pereţii cabinei sunt spălate,este indicată o curăţare cu soluţii speciale.

După ce ai lustruit faianţa,gresia şi obiectele sanitare,curăţă robineţii de tartru,mânerele şi sitele de la gura robinetului. Aici se adună pietricele şi nisip. Robinetul va împroşca apă în toate părţile dacă sita este înfundată,iar microbii îşi vor găsi aici cuib.