Băile termale: momente de răsfăţ, frumuseţe şi terapie

Ce varianta mai bună de relaxare dacă nu o baie fierbinte în zilele reci de iarnă? Baia cu apă caldă te ajută să uiţi de stres şi, în plus, poate fi transformată într-un ritual de frumuseţe. De asemenea, este o binemeritată pauză pentru trup care are şi efecte terapeutice!
Centrele de tip spa şi wellness te întâmpină cu numeroase tipuri de băi termale care îţi permit să profiţi din plin de efectele extraordinare ale ingredientelor naturale. Prin adăugarea sărurilor, uleiurilor esenţiale sau a plantelor te vei simţi cu adevărat răsfăţată. În plus, băile înfrumuseţează pielea, destind muşchii şi elimină toxinele din organism.
Baie aromatizată revitalizantă
O baie cu apă fierbinte în care aromele plantelor terapeutice îţi răsfaţă simţurile şi îţi destinde musculatura poate fi modul ideal de revitalizare. Apa nu trebuie să depăşească temperatura de 38 °C pentru a beneficia de toate ingredientele naturale adăugate.
„În functie de efectul vizat, la apa de baie se vor adăuga ierburi şi uleiuri diferite. Pentru revitalizare, se aplică extracte unice din diferite plante, cum sunt rozmarinul, salvia şi pinul. Aceste extracte din plante, combinate cu efectul de masaj exercitat de apa caldă ajută la revigorarea şi reîmprospătarea întregului organism,” explică Suzana Pretonian, dr. balneolog.
Baie relaxantă de arome
O baie caldă este modalitatea ideala de a te relaxa după o zi obositoare.
„Pentru obţinerea unui efect relaxant se aplică extractele unice, din diferite plante, cum sunt uleiurile extrase din trandafir, floare de portocal, mandarin şi levanţică. Aceste extracte, combinate cu efectul masant al apei calde, ajută la relaxarea musculaturii şi eliminarea stresului.”, explică dr. Pretorian.
Baia cu lapte şi miere
Pentru o piele catifelată şi un boost de hidratare, apelează la ingrediente naturale precum laptele şi mierea. Acest tip de baie se spune că era secretul frumuseţii reginei Cleopatra. Acest tip de baie este recomandat după un masaj cu perie uscată.
„Este cunoscut faptul că mierea conţine o concentraţie bogată de minerale naturale, oligoelemente şi vitamine. De asemenea, ea are şi un puternic efect antibacterial asupra pielii, aceasta devenind în mod vizibil mai catifelată în urma acestui tratament. În afara masajului lin, apa mai ajută la relaxarea generală şi destinderea corpului”, mai spune Suzana Pretonian, dr. balneolog.
Baie cu sare
Băile cu sare au efect relaxant şi drenant asupra organismului. Experţii în wellness recomandă sarea din Marea Moartă pentru calităţile sale de vindecare, mai ales pentru frumuseţea pielii şi tratarea problemelor de mobilitate.
Credit foto: www.freepik.com