Brăduţii de apartament

1 47946 original jpg jpeg

Brăduţii de apartament au invadat magazinele. Şi nu doar pentru că se apropie Sărbătorile. De fapt, ei sunt decorativi în orice sezon.

Dacă iubeşti plantele,atunci un brăduţ de apartament,pe care să-l îngrijeşti mai mult timp,te-ar încânta la maximum.

Îl poţi achiziţiona de la florării,din piaţă,de la o pepinieră sau chiar de pe internet. Alege-i doar pe cei cu ace flexibile şi rezistente la atingere. În funcţie de spaţiul disponibil,brăduţii se găsesc într-o mare varietate de forme şi de nuanţe.

Frumuseţe în miniatură

Adori prospeţimea pe care o degajă de regulă peisajul montan? Ei bine,poţi aduce un plus de ambianţă camerei de zi cu Picea Alberta Globe,o specie de brad care creşte fără probleme în interior. Bogăţia crengilor completează din plin colţurile libere din camere.

Eleganţă argintie

Dacă dispui de un balcon ferit de razele solare,poţi îngriji uşor,în timpul anului,un Picea Pungens Pali,o specie de brad argintiu,destul de longevivă.

Chiar şi în sezonul rece,el trebuie udat zilnic pe crenguţe,dar şi la baza trunchiului.

Înainte de a împodobi brăduţul,lasă-l să se aclimatizeze pe balcon.

Încântător şi parfumat

Oricând vrei să-ţi iei un brad la ghiveci,e bine să ţii cont de soiurile care nu cresc repede. Picea Glauca Conica este un brad cu creştere lentă şi cu formă compactă. Pentru a-i păstra cât mai mult prospeţimea şi lăstarii aurii,bradul trebuie aşezat lângă fereastră,ferit de sursele de căldură şi udat o dată la două zile.

Robust şi cu aspect coronar

Pinus Mugo Mops este cunoscut pentru aspectul inedit al coroanei. Rezistă la 23 de grade Celcius şi îi merge bine dacă este poziţionat în camere luminate.

Cu toate acestea,după un an-doi,trebuie plantat în grădină (creşte până la doi metri înălţime),în locuri însorite.