Câinele, cel mai bun prieten al femeii

1 79602 original jpg jpeg

Iubitorilor de câini le este greu să-ţi imagineze viaţa după ce animalul lor de companie nu va mai fi, pentru că este suportul şi prietenul lor. Câinele devine cu uşurinţă parte din familie, cel mai bun prieten şi terapie pentru zilele dificile. Există mai multe motive pentru care o femeie ar trebui să aibă un câine, şi anume:

Oferă iubire necondiţionat

Pe lângă faptul că este adorabil, cea mai importantă calitate pe care o are câinele este că el oferă iubire necondiţionat. Nu-i aşa că iubeşti modul în care un câine îţi arată că te iubeşte, mai ales când ajungi acasă şi el este nespus de fericit să te vadă? El nu aşteaptă nimic în schimb, iar dacă tu eşti obosită şi nu îl bagi în seamă, se aşază lângă tine şi aşteaptă să îl mângâi.

Nu judecă

Câinele nu te va judeca niciodată că nu ai ieşit din casă de trei zile, şi nici că ai stat tot weekend-ul în pijamale. Femeile se tem de fel de judecata celor din jur, dar nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa animalului de companie. Singurul lucru pe care-l vrea câinele de la tine este iubire şi atenţie.

Au un instinct puternic

Câinele are al şaselea simţ foarte dezvoltat, mai ales când vine vorba de sentimente. El simte când eşti tristă, şi este primul care-ţi oferă sprijin. Câinele nu-şi doreşte să te vadă supărată, iar acesta este cel mai drăguţ lucru. Plus că el va face tot posibilul să te înveselească şi să te facă să te simţi mai bine.

Te înveselesc

Chiar dacă te simţi obosită sau eşti tristă, este greu să rămâi aşa când câinele se joacă în jurul tău. Fericirea este contagioasă. Probabil că animalul de companie ştie că dacă face ceva amuzant, tu nu-i poţi rezista.

Sunt prietenoşi

Ultimul lucru de care avem nevoie în viaţa asta este să fim înconjuraţi de oameni cărora nu le pasă de noi. De ce trebuie să stai alături de persoane care nu te întreabă niciodată ”ce mai faci”? În schimb, câinele poate deveni prietenul de care avem nevoie. Este adevărat că el nu poate înlocui legătura umană, dar este şi el un sufleţel. Nu este numai un câine, ci o parte din familie.

Te vindecă

S-a demonstrat că aceste animale de companie, câinii, au abilitatea de a trata anxietatea, depresia şi alte probleme de sănătate provocate pe fond nervos. Pot combate şi stresul.