Care este diferenţa între iaurt şi chefir

Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătăţirea digestiei şi sunt o sursă de calciu şi de bacterii benefice. Totuşi, iaurtul şi chefirul au proprietăţi diferite.
Temperatura de preparare
Pentru prepararea chefirului se folosesc culturi mezofile, ceea ce înseamnă că chefirul se prepară la temperatura camerei. Pe de altă parte, pentru iaurturi se folosesc atât culturi mezofile, cât şi termofile. Culturile termofile semnifică faptul că laptele trebuie încălzit înainte de a fi lăsat să fermenteze.
Modul de preparare
Dacă pentru a prepara iaurt ai nevoie de lapte fiert şi o cantitate mică de iaurt gata preparat, la chefir sunt necesare cristale de chefir, o specie de ciuperci, care conţine bacterii bune pentru organism. Cristalele trebuie mutate la fiecare 24 de ore într-un vas cu lapte proaspăt.
Află cu ce se mai deosebeşte iaurtul de chefir pe clickpoftabuna.ro.
Sursa foto: vivawoman.net.