Care este diferenţa între iaurt şi chefir

1 75692 original jpg jpeg

Produsele lactate se numără printre cele mai sănătoase alimente. Ele contribuie la îmbunătăţirea digestiei şi sunt o sursă de calciu şi de bacterii benefice. Totuşi, iaurtul şi chefirul au proprietăţi diferite.

Temperatura de preparare

Pentru prepararea chefirului se folosesc culturi mezofile, ceea ce înseamnă că chefirul se prepară la temperatura camerei. Pe de altă parte, pentru iaurturi se folosesc atât culturi mezofile, cât şi termofile. Culturile termofile semnifică faptul că laptele trebuie încălzit înainte de a fi lăsat să fermenteze.

Modul de preparare

Dacă pentru a prepara iaurt ai nevoie de lapte fiert şi o cantitate mică de iaurt gata preparat, la chefir sunt necesare cristale de chefir, o specie de ciuperci, care conţine bacterii bune pentru organism. Cristalele trebuie mutate la fiecare 24 de ore într-un vas cu lapte proaspăt.

Află cu ce se mai deosebeşte iaurtul de chefir pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: vivawoman.net.



Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg