Ce este terapia inversă şi care-i sunt beneficiile

1 81126 original jpg jpeg

Terapia inversă sau terapia prin inversiune nu este ceva nou, ci are o vechime de secole. Ea implică inversarea efectelor gravitaţiei şi greutatea corpului este susţinută de parte inferioară a acestuia, fiind recomandată persoanelor care suferă de durere de spate cronică. Pe lângă efectele pozitive pe care le are asupra durerii de spate, terapia prin inversiune are şi alte beneficii, şi anume:

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Pentru a stimula fluxul de lichid limfatic în tot organismul, poziţia inversă - stai cu capul în jos şi picioarele în sus – stimuleze sistemul limfatic. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi transportă oxigenul şi substanţele nutritive către toate organele vitale ale corpului. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Îmbunătăţeşte echilibrul corpului

Persoanele care se confruntă o infecţie la nivelul urechii, nu au un echilibru al corpului corect. Terapia inversă ajută la stimularea urechii interne, astfel încât organismul să devină mai echilibrat. În plus, acest tip de stimul ajută la crearea unei orientări spaţiale.

Ameliorează simptomele durerii articulare

Terapia prin inversiune provoacă tensiune în muşchi, reducând durerea de la nivelul articulaţiilor. Ajută, de asemenea, la corectarea ligamentelor, leziunilor articulare şi musculare. În afară de aceasta, această terapie reduce şi durerea articulaţiilor şi muşchilor şi oferă o uşurare a durerii.

Combate durerea generală

Din cauza gravităţii, poziţia cu capul în jos ajută la reducerea durerii din măduva spinării. În plus, ajută la reducerea presiunii pe disc şi a nervilor.